Geen liposuctie meer, maar je vetkussentjes gewoon weglaten masseren? Mapquassage is een specialistische massagetechniek die van oorsprong in Vietnam in ziekenhuizen werd toegepast om mensen voor te bereiden op operaties en het genezingsproces te bevorderen. Alina Eekema leerde de techniek van een Vietnamese docente  en introduceerde deze methode als afslankmassage  in Nederland (mapqua = Vietnamees voor vet).  In haar praktijk Layna ervaart zij dat de massage in combinatie met een dieetadvies goede resultaten oplevert  bij overgewicht en lokale vetophopingen.

 

Door de massage wordt het lichaam van top tot teen aangepakt waarbij er voor gezorgd wordt dat alle opgebouwde blokkades in het lichaam verdwijnen. Er wordt niet gewreven, zoals bij ontspanningsmassage, maar getrokken. Deze kleine rukjes stimuleren de spieren met als doel de vetverbranding op gang te brengen en afvalstoffen af te voeren.  Daardoor neemt de spiermassa toe en neemt de vetmassa af. Door de speciale grepen wordt ook de totale bloedcirculatie in het lichaam bevorderd waardoor vetdeeltjes, afvalstoffen en het teveel aan vocht kan worden afgevoerd. Spieren, gewrichten en banden worden soepeler, afvalstoffen en de vetverbranding wordt lokaal gestimuleerd.  Bij overgewicht wordt de massage altijd gecombineerd met een dieetadvies waardoor er een afslankend effect optreedt.  Een bijkomend voordeel van de massage is dat de doorbloeding gestimuleerd wordt en dat helpt ook tegen oedeem, rusteloze benen en koude voeten.

Er is nog geen onafhankelijk wetenschappelijk onderzoek verricht naar de effecten van de massage. Daarom valt deze massagetherapie onder de alternatieve geneeswijzen. Om de massagetechniek te kunnen toepassen heb je de medische basiskennis nodig die in Nederland verplicht is. Op dit moment zijn er in Nederland slechts enkele masseuses die de techniek beheersen. Een behandeling – alleen voor vrouwen – kost 100 euro per uur en duurt 1,5 tot 2 uur.

Wil je informatie over de opleidingen van Layna?  Dan kun je contact opnemen met

Layna Education & Management Centre, Alina Eekema, telefoonnummer 06 51 344 459

Gerelateerde berichten