Op dit moment wordt beautyspot.nl verbeterd, waardoor sommige pagina’s en details tijdelijk niet 100% volledig zijn. Bedankt voor je geduld!
[wd_asp id=1]

Geheel onverwacht werd ik gebeld door een recruiter, een dame die ik nog ken uit het verre verleden. “Marie-louise ik heb een baan voor je!” zei ze. Een baan? Ben ik op zoek dan? Nee dus. Ze drong aan en zei: “Ik heb een opdrachtgever en die is op zoek naar jou, jij bent precies de persoon die deze man zoekt.” Ze vertelde dat het een dermatoloog betreft met een eigen kliniek, die een schoonheidsinstituut wil starten en daarvoor de juiste persoon zoekt… Ik dacht, dit is mijn droom. Samenwerken in een kliniek met dermatologen, plastisch chirurgen en huidtherapeuten. Ja, dat ben ik.

Snel volgde een afspraak met de dermatoloog en die stelde mij de vraag: “Hoe gaan we dit aanpakken?” Ik kwam direct met antwoorden en hij liet het me uitwerken. Mijn nieuwe toekomst was gestart. Op dit moment zijn we nog volop bezig met de voorbereidingen van de Face-bar, een uniek shop-in-shop concept. Ik heb dagelijks de artsen en huidtherapeuten om me heen en kan de cliënten op alle gebied van huidverbetering helpen en/of adviseren. Mijn droom is uitgekomen.

Visitekaartje

Weet je hoe deze recruiter wist dat ik de juiste persoon was? We zijn bevriend op social media en daar leest ze bij regelmaat wat ik onderneem. Mijn tip van deze maand aan jou is dus: wees niet bang om op social media berichten te posten waaruit jouw deskundigheid duidelijk naar voren komt. Het is je visitekaartje geworden.

Dan vraag jij je wellicht af wat voor posts ik zoal plaats. Om je een paar ideeën te geven waar je zelf mee aan de slag zou kunnen gaan, hierbij wat voorbeelden:

  • Alle columns die ik heb geschreven voor Beautyspot.nl (of die je bijvoorbeeld voor je eigen website schrijft) die deel ik sowieso op LinkedIn & Facebook.
  • Op Facebook schrijf ik regelmatig wat ik aan het doen ben of waar ik voor werk heen ga. Dat is misschien niet zo interessant, maar ik koppel er wel iets van werkgerelateerde informatie aan vast. Zoals bijvoorbeeld “Vandaag was ik in Rotterdam aan het werk voor merk X.” Of “Ik ga een leuke workshop geven over ‘Verleid je klant’.
  • Laatst poste ik een oude foto (van zo’n 28 jaar geleden) over mijn werk bij een internationaal groot consumentenmerk. Mijn netwerk ziet dat weer voorbij komen.
  • Uiteraard plaats ik foto’s van bruidjes & modellen die ik opgemaakt heb.
  • En geef ik info over de workshops die ik zelf volg, zoals dermatologie voor schoonheidsspecialisten.

Privéleven online?

Ik ben een bezige bij en reisde voor werk het afgelopen jaar veel van Helmond naar Amsterdam en Rotterdam, daardoor ziet men mij als iemand die geen 9-5 mentaliteit heeft. Dit was noodzakelijk omdat ik vanwege mijn scheiding heb moeten stoppen met mijn zaak, en ook daarover heb ik wat verteld op social media. Niet in geuren en kleuren, maar wel verteld. Ik heb namelijk ook gemerkt dat mensen het waarderen als je open en eerlijk bent. Hoe ver je hierin gaat, bepaal je natuurlijk zelf. Mijn klanten heb ik ook op social media, zij kunnen een stukje van mijn privéleven meekrijgen, maar ik zal altijd positieve berichten posten, nooit negatief. Zo zien mijn klanten dat ik ook maar gewoon een mens ben en dat geeft vertrouwen. Door hun reacties op mijn berichten zien anderen weer dat ik gewaardeerd wordt om wat ik doe ;-).

LinkedIn hou ik wat zakelijker, ik post daar meer berichten over wat ik voor zakelijke relaties doe. Nu zal ik uiteraard ook berichten van mijn nieuwe job daar posten. Persoonlijke berichten plaats ik daar niet.

Netwerk opbouwen

Inmiddels heb ik een groot netwerk door het gehele land en dat is ontzettend prettig als je wilt groeien met je bedrijf. Zo moest ik onlangs modellen hebben in Amsterdam… door mijn netwerk heb ik deze, uit de omgeving, kunnen regelen.

Nu ben ik zelf ontzettend ondernemend en begrijp wel dat het voor andere schoonheidsspecialisten soms lastig kan zijn. Met mijn nieuwe baan zal ik minder andere freelance opdrachten gaan doen en weer wat balans in mijn leven gaan krijgen, maar energiek zal ik altijd blijven.

Dit artikel is geschreven door Marie-Louise Billekens.

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten