Wat is nu het beste boekhoudprogramma voor een nagelstylist? En de aangiftes, ga ik die zelf doen of toch maar door de belastingadviseur laten doen?

Heb ik alle verzekeringen afgesloten? Moet ik mijn inboedelverzekering verhogen (ik werk vanuit huis)? Welke zakelijke aansprakelijkheidsverzekering neem ik? Sluit ik ook een extra ziektekostenverzekering af met eventueel eigen risico? Keuzes, keuzes, keuzes……
Is mijn prijslijst op orde? Flyer met advies over nagelverzorging binnen? Voorraad aangevuld? Op de hoogte van de laatste trends en technieken?

Plan

Mijn plan was om vorig jaar mijn nagelsalon aan huis op te starten. Dit is er door omstandigheden niet van gekomen (zie mijn eerste column “It was a hell of a year“). Maar nu is het zover! Ik heb als doel om voor 1 mei a.s. mijn bedrijfsplan afgerond te hebben en ingeschreven te staan bij de KvK. En voor die tijd….. Heb ik nog een to-do-lijst af te werken. Nu had ik al best veel geregeld, bedacht en uitgevoerd, maar ik ben er nog niet zoals bovenstaande vragen aangeven. Een kleine greep;

Mijn logo. Deze heb ik al, sinds vorig jaar zelfs, maar nu blijkt dat het niet werkt als ik hem zou willen uitvergroten of af wil drukken op textiel, omdat ik teveel kleuren en overloop heb. Dat maakt het er niet mooier op, maar wel duurder, door de vele kleuren. Dus ik ben samen met manlief weer aan het ontwerpen geslagen. Er kwam best snel wat leuks uit! Nu laten bezinken, kijken of het goed voelt, niet te ingewikkeld is, of ik dicht bij de huidige vorm wil blijven of juist 180 graden draaien….

Daarnaast ben ik op zoek naar een goed boekhoudprogramma waar je alles in kunt doen zoals de klantgegevens bewaren, urenverantwoording, behandelingen, automatisch de BTW en belasting aftrekken van elke behandeling, etc. Excel werkt tot op heden op zich prima maar ik kan er niet mee doen wat ik in mijn hoofd heb. Dus wie een goede tip heeft, let me know.

En dan het maken van reclame, want er moeten klanten komen. Ik weet dat de klanten grotendeels door mond-tot-oor reclame bij me zullen aankloppen. Ondanks dat, heb ik onlangs een online workshop gedaan waarbij je leert een online Facebook marketingplan te maken dat ECHT werkt volgens de woorden van de bedenkster ervan. Ik vond de workshop erg leuk, zeer nuttig, leerzaam en interessant en ik ben nu bezig om de stappen te doorlopen die nodig zijn om mijn marketingplan te laten slagen.

Nog meer? Ja, in ieder geval mijn Facebookpagina en Instagram goed bijhouden… Meer met Twitter doen…. Website (laten) bouwen….. Ga maar door.

Event

Oh, en leuk nieuws!! Er staat een heel leuk event op de planning. Op 1 mei a.s. sta ik op het Beauty & Wellness event voor consumenten in Pernis. De organisatie van dit event heeft mij gevraagd of ik interesse had om deel te nemen. Nou dat heb ik wel. Voor een klein bedrag ga ik proefnagels zetten (1 nagel per persoon), vragen beantwoorden, advies geven en van de dag genieten! Mocht je in de buurt zijn en langskomen, dan krijg je een mini-goodiebag cadeau zolang de voorraad strekt. Misschien tot dan?

Met vriendelijke groet,
Saida Kouwenhoven

Saida Kouwenhoven

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten