Beauty Trade special vond plaats van zaterdag 24 tot en met maandag 26 maart in Jaarbeurs Utrecht. Dit was de 20ste editie. In totaal vonden er op de beurs 81.850 contacten plaats. De beurs trok in drie dagen 17.795 bezoekers, waarvan zondag de drukste dag was. Per bezoeker zijn gemiddeld 15 stands bezocht. 70% is tevreden over de volledigheid van het aanbod op de beurs. Bezoekers zijn met name geïnteresseerd in gezichtsverzorging (54%), hand- en nagelverzorging (44%) en salonrichting (38%). Grote ogen en knalrode wangen oftewel de poppenlook. Retro glamour, minimalisme, katachtige ogen met zware eyelineraanzet, borstelige wenkbrauwen, spray tan en de Lady GaGa look met veel glitter en glamour. Dit zijn enkele beautytrends voor lente en zomer die te spotten waren op Beauty Trade special 2012. Bezoekers deden inspiratie op tijdens deze vakbeurs voor de schoonheidsbranche. Ze geven de beurs een 7,3 als rapportcijfer.

Andere ‘facts & figures’
35% van de bezoekers geeft aan dat er het afgelopen jaar een groei in omzet is geweest. Natuurlijke gezichtsverzorging (49%) wordt genoemd als een echte trend. Maar ook specialistische behandelingen (42%) en anti-agingproducten (38%) worden steeds belangrijker volgens de bezoeker. 90% is eigenaar of directeur en 93% is eind- of medebeslisser. Kijkend naar de herkomst naar branche is meer dan de helft afkomstig van een schoonheidssalon (54%), ruim eenvijfde werkt bij een hand- en nagelstudio en 8% komt van de pedicuresalon.

Beautytips van ex-Miss Universe Nederland
Kim Kötter, ex-Miss Universe Nederland, tv-presentatrice, model en organisatrice van Miss Nederland, was samen met haar moeder en oma op zondagmiddag 25 maart op Beauty Trade special. Kim, moeder en oma gaven tijdens een interview hun kijk op de ontwikkelingen op schoonheidsgebied. Aansluitend kregen ze een gezichtsbehandeling in de BeautyPlusBus van het Ouderenfonds. Kim Kötter gaf wat beautytips: “Goede nachtrust, gelukkig zijn, haar afslankbroekje en gebruik de goede kleur foundation! Achteraf tweette Kim (@kimkotter): “ De Beauty trade special was echt heel leuk!! De BeautyPlusBus is een top initiatief.”

Beauty Trade special 2013
De volgende editie van Beauty Trade special is van 23 tot en met 25 maart 2013. Beauty Trade special is de vakbeurs voor de persoonlijke verzorgingsbranche. Bezoekers vinden de laatste trends en noviteiten op het gebied van schoonheidsverzorging, workshops, presentaties en demonstraties. Het evenement heeft een ‘Focus op schoonheid’, waarbij het accent ligt op uiterlijke verzorging.

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Gerelateerde berichten