Nagels lakken is een hele kunst. Zelfs de beste en meest ervaren nagelstylisten kunnen nog een uitdaging vinden in het strak en egaal lakken van de nagels. In Engeland hebben ze daar iets op gevonden: spray-on nagellak.

Hoe het werkt

Voordat je de spray-on nagellak op de nagels sprayt, breng je eerst een base coat aan. Vervolgens spray je de nagellak in de gewenste kleur op de vingertoppen. Indien nodig herhaal je deze stap zodra de nagels droog zijn, zodat de nagels goed bedekt zijn met kleur. Na de tweede keer sprayen, lak je de nagels af met een top coat.

Vingertoppen sprayen

Met de spray-on nagellak verspreid je de kleur over de bovenkant van de vingertoppen, niet alleen over de nagels. Want, met een spuitbusje is het een heel karwei om alleen de nagels te raken. Maar, het resterende product zou je gemakkelijk met warm water en zeep moeten kunnen verwijderen.

Beautyvlogger

In het filmpje kun je zien hoe beautyvlogger Carah Amelie de spray-on nagellak test. Zij heeft wel wat moeite met het verwijderen van het product op de vingertoppen en het geheel ziet er nogal ‘messy’ uit. Toch bestaan er ook tal van filmpjes van andere beautyvloggers die daar geen last van schijnen te hebben. Wellicht dat het hier om producten van verschillende merken gaat en het ene product beter te verwijderen is dan het andere.

Consumenten

Het product is gelanceerd op de consumentenmarkt, maar zou spray-on nagellak ook een optie kunnen zijn voor in de professionele nagelstudio? Reden waarom het in eerste instantie is bedacht, is omdat veel mensen (consumenten, maar ook professionals) lakken best lastig vinden én omdat je in no-time de nagels van een kleur voorziet. Het zou dus sneller zijn dan de nagels in een kleur lakken. Ben je geen ster in het lakken van de nagels, dan moet je wel nog steeds de base en top coat op de nagels zetten. 

In de nagelstudio

In de nagelstudio zou het product (dat inmiddels door meerdere merken wordt aangeboden) wellicht een toevoegde waarde kunnen hebben vanwege de snelheid van de behandeling. Ook kan het een optie zijn voor de bijverkoop. Het product kan namelijk ook over een gel-nagellak of kunstnagelsysteem worden aangebracht, waardoor je klant met de spuitbus haar nagels tussen de behandelingen door zelf bij kan werken. Natuurlijk is het dan wel de bedoeling dat ze nog steeds naar jou komt voor een nabehandeling!

Wat denk jij? Kan zo’n product aftrek vinden op de professionele markt en is het iets voor in jouw nagelstudio?

Gerelateerde berichten