Vandaag – maandag 20 maart – is de start van de lente! Misschien wel het mooiste seizoen, want het is langer licht, de zon laat zich vaker zien en is warmer en de natuur maakt zich klaar. De lente is het begin van een fris, nieuw seizoen waarbij niet alleen de natuur, maar ook wij, de (lente)kriebels krijgen om het leven weer een frisse draai te geven. Dit nieuwe seizoen biedt ook voor jou veel kansen om je klanten goed op weg te helpen. Lees snel mee…

Gladde benen
Veel vrouwen scheren of harsen hun benen en oksels al zelf, maar juist in de zomer groeit haar sneller en dan wil je klant toch van die dagelijkse bezigheid af. Bied daarom voor zowel je vrouwelijke als mannelijke klanten een ontharingsbehandeling aan. Waxen of harsen kan dan een uitkomst bieden voor je klant, want het duurt wel weer even voor die vervelende haren terugkomen. Voor klanten die een gevoelige huid hebben, kun je ook overwegen om body sugaring aan te bieden. Dit is een zachte en veilige methode om op alle delen van het lichaam te ontharen met suikerpasta, zelfs op het gezicht!

Kleur op de (teen)nagels
Hoewel het misschien nog te koud is om slippers te dragen, zijn je klanten wel vrouwen die er graag verzorgd uit willen zien én goed voorbereid. En als ze dan op een onverwacht moment toch graag hun schoenen willen uitgooien, dan wel graag met mooi gelakte teennagels! Een goed moment dus om als nagelstylist een duobehandeling aan te bieden: manicure en bijpassende pedicure. En wil je klant liever geen gel-nagellak op haar teennagels, maar een gewone lak? Geen punt, want heel veel merken hebben duokits in het assortiment bestaande uit een gel-nagellak met bijpassende gewone lak! Zo hoeft jouw klant zich geen zorgen te maken dat haar manicure niet overeenkomt met haar pedicure!

Frisse make-up look
Als het weer warmer wordt willen jouw klanten natuurlijk wel make-up, maar niet eentje die zwaar aanvoelt. De huid moet immers kunnen blijven ‘ademen’. Hierin kun je je klant mooi adviseren met de nieuwste frisse make-upkleuren of minerale make-up. De vraag naar minerale make-up wordt steeds groter en daarmee ook het aanbod. Niet zo gek, want de fijne textuur van de make-up zorgt ervoor dat het licht op de huid aanvoelt, het minimaliseert de kans op huidirritaties en het bevat ook nog eens huidbeschermende eigenschappen.

Zonbescherming
Zeker die eerste zonnestralen kunnen verraderlijk zijn voor je huid! Aangezien we allemaal wel weten hoe belangrijk het is om onze huid goed te beschermen, doen we het in de praktijk toch niet zo consequent. Tenzij we er weer op geattendeerd worden. Veel merken waar schoonheidsspecialisten mee werken hebben ook een zonbeschermingslijn in het assortiment. Controleer je klant tijdens een behandeling op (pigment)vlekken en adviseer haar een goede zonbescherming. Wellicht zijn ze er ook in een handig reis- of tasformaat, zodat je klant zich elk moment van de dag kan beschermen.

Gerelateerde berichten