Tijdens Beauty Salon Dimensions 2011, op zondagmiddag 25 september 2011, organiseerde VNU Exhibitions in samenwerking met ANBOS een netwerkevent voor startende ondernemers. De bijeenkomst werd geleid door Esther Jacobs. Zij was in 2000 initiatiefnemer van Coins for Care; de inzameling van miljoenen euro’s aan buitenlandse muntjes voor goede doelen rondom de euro invoering. Ook was de deelnemer aan Expeditie Robinson 2005. Van zowel van Coins for Care als van Expedition Robertson heeft ze veel geleerd en dat wil ze graag overbrengen aan mensen die een droom willen verwezenlijken zoals het starten van een schoonheidssalon. De tips van Esther:

1. Weet wat je wilVraag je af wat je nu eigenlijk wil. Wil je geld verdienen? En wat dan als je het geld verdiend hebt, wat ga je er mee doen? Denk goed na over wat je nu precies wil, en wat je precies wil bereiken. Laat jezelf zien! Wat maakt jou en jouw organisatie uniek? Waar word je blij van. ‘Maak van je zwakte je grootste kracht’, 

2. Praat eroverMensen om je heen vinden het fijn om je te helpen. Praat over je droom met zo veel mogelijk andere mensen. Zij verwijzen je naar andere personen of geven tips.

3. Ga het vooral doenBegin gewoon. Wacht niet op het perfecte moment, want dat komt toch nooit. 

4. Kies voor een andere manier als het niet luktAls iets niet lukt, ga dan niet bij de pakken neerzitten, maar kijk of er andere manieren zijn om ook je doel te bereiken. Wees actief in plaats van reactief en maak jezelf onafhankelijk van externe omstandigheden.

5. Geef niet op. Blijf in je droom geloven. Zie je droom voor je en denk er iedere dag even 

Bekijk hier de persoonlijke boodschap van Esther Jacobs voor de bezoekers van SchoonheidsspecialistenNieuws.nl

{youtube}

Gerelateerde berichten