Uit een analyse van marktdata.nl van ondernemingen in de schoonheidsverzorging blijkt dat het aantal brow bars in Nederland de afgelopen paar jaar fors is toegenomen.

Waren er begin 2019 190 ondernemingen met de term ‘brow’ in de bedrijfsnaam, begin 2023 zijn het er ruim 450. Het aantal brow bars is daarmee meer dan verdubbeld in slechts vier jaar tijd. Je kunt er van uit gaan dat deze brow bars zich specifiek hebben gespecialiseerd op het gebied van wenkbrauwbehandelingen.

Brow bars zijn schoonheidssalons waar je je wenkbrauwen kunt laten verzorgen en stylen. Het is een soort schoonheidssalon die zich specialiseert in het vormgeven van wenkbrauwen en het geven van advies over hoe je ze het beste kunt onderhouden. Bij een brow bar kun je bijvoorbeeld terecht voor het laten epileren of waxen van je wenkbrauwen, het verven van je wenkbrauwhaartjes of het aanbrengen van make-up om je wenkbrauwen te accentueren. Sommige brow bars bieden ook threading, microblading en andere gespecialiseerde diensten aan.

Daarnaast zijn er veel algemene schoonheidssalons die ook wenkbrauwbehandelingen aanbieden. Brow bars zijn populair geworden vanwege de toenemende interesse in wenkbrauwverzorging en -styling, en zijn steeds vaker te vinden in winkelcentra en op andere locaties waar mensen regelmatig komen.

(Bron: Marktdata.nl)

Gerelateerde berichten