“Onze eerste ledendag zit erop en wát een mooie dag was het. Een prachtige locatie, goede presentaties en gesprekken, een ontspannen sfeer en open discussies. Precies wat wij gehoopt hadden voor deze dag”, aldus Gea de Haan, bestuursvoorzitter van De Huidprofessional. Op een zonovergoten locatie in het Zuiden van Brabant namen op 26 juni zo’n 130 leden deel aan het eerste event voor leden van de branchevereniging.

Bestuurslid Wil van Deursen opende de bijeenkomst en stelde het bestuur voor. De branchevereniging – opgericht door Gea en Wil – bestaat inmiddels alweer 4 jaar en zo’n 375 leden hebben zich al aangesloten. Naast genoemde bestuursleden bestaat het bestuur verder uit Marloes van Maaren, Nathalia van der Ark en Brenda Paap. Dat de vereniging steeds succesvoller wordt blijkt ook wel uit het aantal sponsors die zich hebben aangesloten. Bekende namen uit de branche, waaronder New Contour, JK Nederland, leveranciersvereniging Beauty Trade Professionals (BTP), Blend new day, Décaar, Anubis Care, Netbeauty en vele anderen. Een aantal van de sponsors was deze dag ook aanwezig, zodat de leden kennis konden maken met hun noviteiten, diensten of producten.

Een nieuw hoofdstuk
Zo luidde de eerste woorden van voorzitter Gea de Haan. Want een belangrijke mededeling werd gedaan: de geregistreerde specialisaties van de leden komen per 1 januari aanstaande te vervallen om plaats te maken voor het Huidpro register! Dit register geeft niet alleen voor de verzekeraars meer inzicht, maar ook voor consumenten. Hoewel de leden zich opnieuw via de website opnieuw moeten aanmelden, verandert er verder weinig. Ook zijn er geen extra kosten aan verbonden. In een nieuwsbrief die de leden inmiddels hebben ontvangen, zal inhoudelijk meer verteld worden over het Huidpro register.

Boeiende presentaties
Het spits werd afgebeten door sponsor Albert Jelsma, eigenaar van New Contour, die inzicht gaf in de mogelijkheden van micropigmentatie bij mensen die last hebben van haarverlies of alopecia. Saskia Florijn, eigenaar van SkinFood Center gaf een leerzame lezing over de relatie tussen voeding en acne en wat het met de huid doet. Na een heerlijke lunch kwam Eliza Horton – CCO bij Ultra Cosmetics aan het woord. Ze nam de aanwezigen mee in de ins en outs van de beauty branche. Haar belangrijkste focus lag op de wetgeving, want in tegenstelling tot wat veel mensen denken dat er een grijs gebied is, is deze wel degelijk zwart-wit geworden sinds de Wkkgz-wet die sinds 2016 van kracht is. Vervolgens waren er nog diverse sprekers met uiteenlopende onderwerpen.

Na afloop was er nog gelegenheid om de standhouders te bezoeken, voor een drankje en een social talk met elkaar. De organisatie kijkt terug op een heerlijke dag.

Wil je meer weten over branchevereniging De Huidprofessional of zelf lid worden? Alle informatie vind je via de website: https://dehuidprofessional.nl. Meer informatie over het Huidpro-register vind je op www.huidpro-register.nl.

Gerelateerde berichten