Thalassotherapie is het medisch gebruik van zeewater als een vorm van therapie.  Deze geneeswijze  dankt haar naam aan de Oergodin Thalassa, wat ‘Moeder van alle Zee’ betekent. Thalassotherapie is al meer dan duizend jaar oud en ontdekt door de Grieken en Romeinen. Zij waren op zoek naar een oplossing voor hun lichamelijke en medische problemen. Zeewater bracht de oplossing. Thalassotherapie wordt tegenwoordig gegeven in thalassocentra aan zee en is erg populair in Frankrijk en Duitsland.

Reinigt, kalmeert en verbeterd de bloedsomloop

Omdat zeewater bijna identiek is aan de samenstelling van onze lichaamsvloeistoffen krijgt het lichaam van je klant een prikkel die het niet gewend is. Het lichaam neemt sporenelementen van onder andere magnesium, calcium, natrium en mineralen op en tegelijkertijd voert het gifstoffen en onzuiverheden af. Het zeewater helpt het lichaam reinigen, kalmeren en verbeterd de bloedsomloop. Daarnaast heeft het water een herstellende werking van de huid bij bepaalde huidziekten. Voor klanten met een moeilijke huid of huidziekte is thalassotherapie een uitkomst.

Aan te passen aan persoonlijke behoefte

De behandeling en zeewater heeft een kalmerende invloed op je klant. Ze komt tijdens de behandeling volledig tot rust en het zorgt voor een unieke ervaring. De therapie is aan te passen aan de persoonlijke behoefte van je klant.

Binnen de thalassotherapie zijn er verschillende onderdelen die uitgevoerd kunnen worden:

  • Hydrotherapie behandeling; onderwater massage en weken in minerale baden
  • Zeewaterdouche; douchemassage met fijne stralen zeewater
  • Stoombaden; met verwarmd zeewater
  • Algenpakking;  algen worden warm en onder een verwarmde deken op het lichaam aangebracht.
  • Zeewatermassage met hoge druk
  • Inhaleringstherapie; sauna’s, stoom, oefeningen in de zeelucht
  • Fysiotherapie; oefeningen in water

Combineren met andere werkstoffen

Gebruik niet alleen zeewater maar experimenteer bijvoorbeeld met zeewier of modder. Zeewier bevat voedingsstoffen die helpen de huid te verstevigen en te ontgiften, modder verzacht pijnlijke spieren en helpt de bloedcirculatie te verbeteren. Zorg er voor dat de ingrediënten gezuiverd zijn voordat er mee gewerkt wordt.

Door je te specialiseren in verschillende behandelingen en onderdelen in thalassotherapie kun je je als salon onderscheiden.

Gerelateerde berichten