De Nijmeegse Vierdaagse, sinds 2021 geschreven als 4Daagse en officieel genaamd de Internationale Vierdaagse Afstandsmarsen Nijmegen, is een vierdaags wandelevenement dat sinds 1909 ieder jaar wordt gehouden en start op de derde dinsdag van juli.

De Nijmeegse Vierdaagse is het oudste en meest bekende vierdaagse wandelevenement in Nederland. Het is de grootste meerdaagse wandelprestatietocht ter wereld en staat inmiddels ook bekend als The Walk of the World. Elk jaar doen er deelnemers uit circa tachtig landen mee, onder wie een groot aantal militairen.

De derde week van juli lopen we samen de 4Daagse, de grootste wandelprestatietocht ter wereld! Meer dan 45.000 deelnemers, met meer dan 70 verschillende nationaliteiten, van 11 jaar tot 90+, komen elk jaar naar Nijmegen om vier dagen 30, 40 of 50 kilometer te wandelen in de Waalstad en haar prachtige, bosrijke omgeving. Allemaal met hetzelfde doel: het felbegeerde 4Daagsekruisje. De Nijmeegse Vierdaagse 2023 start dinsdag 18 juli tot vrijdag 21 juli.

Van start naar finish
De 4Daagseweek is meer dan vier dagen wandelen. Het begint al op zondag of maandag vóór de eerste wandeldag. Je meldt je aan op je startlocatie, ontmoet oude en nieuwe bekenden, swingt mee met een dweilorkest en viert feest met Wipneus en Pim. En dan op tijd naar bed, want dinsdagochtend vroeg wacht je eerste wandeldag. Elke afstand kent zijn eigen starttijden. De wandelaars op de 50 kilometer gaan als eerste van start, gevolgd door de deelnemers op de 40 en tot slot de 30 kilometer. Op die manier wordt er gezorgd voor een zo goed mogelijke spreiding van deelnemers op het parcours.

Een glorieuze overwinning
Tijdens de intocht krijgen de deelnemers traditiegetrouw gladiolen. De St. Annastraat, de bekendste straat van Nijmegen én het slotstuk van de vierdaagse wordt omgedoopt tot de Via Gladiola. De zwaardvormige gladiool, in het Latijn Gladius (zwaard) werd een teken van kracht, trots en overwinning. Een bloem die men verdient na een bijzondere prestatie. Iets wat het lopen van de Vierdaagse zeer zeker is! De gladiool staat ook voor doorzettingsvermogen en karakter, beiden heb je bij de vierdaagse hard nodig.

De Vierdaagse Sponsorloop
Misschien is er iemand in je omgeving met een ziekte of handicap waar je je hard voor wilt maken. Of je bent begaan met het lot van een groep mensen of dieren in nood waar je graag geld voor zou willen inzamelen. Steun jij in 2023 ook een goed doel? Loop mee met De Vierdaagse Sponsorloop! Meer info vind je op www.devierdaagsesponsorloop.nl.

Gerelateerde berichten