Uit de VS komt een innovatieve procedure voor het strak maken van de huid waarbij geen narcose of operatie nodig is: Thermage. Met behulp van radiofrequentie, dat wil zeggen elektrische trillingen, is het mogelijk om de diepe huidstructuren en het daaronder liggende weefsel nieuwe structuur te geven en opnieuw op te bouwen. Het verouderingsproces wordt als het ware een paar jaar teruggezet. Rimpels worden gladder en de gezichtscontouren worden hersteld zodat je jaren jonger lijkt. 

 

 

 

Tijdens de behandeling door een daarvoor speciaal opgeleide arts voel je een korte, diepe verwarming op het behandelgebied die ontstaat door toevoer van hoog frequente energie. Dit verwarmingsgevoel geeft aan dat het collageen een optimale temperatuur heeft bereikt (50 tot 55 graden) zodat de structuren diep in de huid zich kunnen verstrakken. 

 

Het is belangrijk dat degene die wordt behandeld zelf aangeeft welke pijn wel en niet draaglijk is. Als de pijn te hevig wordt kan energietoevoer naar een lager niveau worden gebracht.  De behandeling mag nooit onder narcose worden uitgevoerd. Dit is in het verleden wel gebeurd in de Verenigde Staten waardoor de behandelde huid te veel beschadigingen opliep. Inmiddels is het protocol aangepast.

De behandeling kan tussen de 30 minuten en iets meer dan een uur duren, afhankelijk van de grootte van het te behandelen gebied. Voor de voorbereiding van de huid is eventueel nog wat extra tijd nodig. Direct na de behandeling zal je huid strakker en gladder aanvoelen. Na verloop van tijd zult je een verdere verstrakking constateren.

 

voor behandelingna behandeling

 

 

De resultaten kun na 2 tot 6 maanden duidelijk zien, maar waarschijnlijk al eerder. Meer informatie over behandelprijzen, behandelduur en artsen die de behandeling uitvoeren vind je hier.

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde berichten