De temperaturen lopen weer hard op en dat is meestal genieten, tenzij de warmte lang in je salon of praktijk blijft hangen. En dat is zowel voor jou als je klanten niet prettig tijdens een behandeling. Maar wat als je geen airco in je salon hebt of niet wilt omdat het een grote energieverbruiker is?

Laat alles doortochten!
De makkelijkste manier om de warmte uit je salon te krijgen is ventileren. Als het ’s morgens nog koel is en de zon nog niet op je ramen schijnt, zet dan heerlijk de ramen open. Zodoende kan de opstijgende warme lucht jouw salon verlaten. Let er wel op dat je hele salon goed kan doortochten, dus zet ook eventuele tussendeuren open. Zodra de temperatuur weer gaat stijgen of de zon zich goed laat zien, houd je alles dicht. Heb je luxaflex of jaloeziën? Doe ze half dicht, want zo laat je de zon buiten en het licht binnen.

Al gedacht aan isolatie?
Het klinkt natuurlijk tegenstrijdig, maar isoleren is juist één van de meest effectieve manieren om jouw salon koel te houden in de zomer. Bij warme temperaturen zorgt de isolatielaag ervoor dat de warmte langer buiten blijft. En in de winter profiteer je er ook van, want dan zorgt isolatie dat de warmte de salon minder snel verlaat. En dat scheelt weer in de stookkosten. Isoleren is dus welisweer een investering, maar op de langere termijn levert het ook veel voordelen op.

Meer groen
Afhankelijk van de locatie van je salon, kun je ook bomen en struiken planten voor of tegen je salon. Bomen en planten hebben namelijk een verkoelende werking én ze geven natuurlijk heerlijk schaduw. Eén van de planten die een isolerend effect hebben is klimop tegen de muur. En ja, ze hebben een negatief imago, omdat ze voegen of hout kunnen beschadigen, maar dat ligt aan de soort klimop en het gebouw waarin je zit. Hierover kun je je dus gemakkelijk laten adviseren. Heb je een plat dak? Overweeg dan een groen dak met plantjes erop. Normaal kan een dak wel tot 70 graden Celsius warm worden, maar een groen dak komt vanwege de isolerende werking niet boven de 37 graden!

Houd het hoofd dus koel deze zomer 😉

Gerelateerde berichten