De One Stroke techniek is een bijzondere verftechniek, waarmee je op de nagels van je klanten levensechte bloemen en bladeren kunt schilderen. Bij deze techniek worden met behulp van een speciale platte penseel meerdere kleuren tegelijk ‘opgepakt’ en in een vloeiende beweging op de nagel aangebracht om zo prachtige kleurovergangen te creëren. De One Stroke techniek beleeft dit jaar weer een echte comeback, dus flowers it is! Om je te helpen de mooiste bloemdesigns te maken, hebben we een aantal praktische tips & trics voor je!

1. Mengen van de verf

Het leuke van werken met de One Stroke techniek is dat je zelf je eigen kleuren kunt creëren, simpelweg door ze met elkaar te mengen. Vaak wordt het mengen op een plaatje of stukje karton gedaan, maar beter is om twee kleuren te mengen op de rug van je hand. Door de warmte van je hand laat de verf zich beter in elkaar versmelten.

2. De juiste combinatie

Door het mengen van de verschillende kleuren, krijg je heel verrassende effecten, maar het is wel belangrijk dat je twee (of meerdere) kleuren kiest die goed samengaan. Meng bijvoorbeeld niet rood met groen, want dan krijg je een vale kleur bruin. Een handig hulpmiddel kan een kleurenwaaier zijn. Hierop zie je precies welke kleur je krijgt als je kleuren met elkaar vermengt. Zo hoef je niet zelf eindeloos te mengen! Voor de opbouw van je design kun je ook rekening houden met koude kleuren voor bijvoorbeeld water en ijs en warme kleuren voor vrolijke bloemen. Tip: wit, grijs en zwart kun je met iedere kleur combineren en mengen.

3. Meerdere schakeringen

Als je de techniek nog niet helemaal ‘in de vingers’ hebt, is het het gemakkelijkste om met twee kleuren te mengen en te experimenteren. Ben je al wat meer gevorderd? Speel dan eens met drie kleuren! Hierdoor krijg je nog meer bijzondere schakeringen in de bloemen en blaadjes van je design.

4. Zorg voor je penseel

Voor de One Stroke techniek heb je een speciaal penseel nodig. Dit penseel is altijd recht of schuin afgesneden. Als je je penseel niet goed verzorgd gaat dit uiteindelijk ten koste van je design en dat wil je natuurlijk niet. Het is daarom belangrijk om na gebruik je penseel goed uit te wassen. Doe dit niet met aceton maar gewoon met wat (lauw) water!

5. Geef diepte aan je design

Je kunt de bloemen en blaadjes die je hebt geschilderd nog meer diepte geven en laten leven, door extra details aan te brengen. Dit kun je doen door je design heel fijn te omlijnen met zwarte of witte verf. De zwarte verf kun je desgewenst mengen met een klein beetje water, zo kun je een nog fijner lijntje aanbrengen voor een subtiel effect.

Overigens kun je met de One Stroke techniek naast prachtige bloemen en blaadjes ook andere mooie designs maken! 

Gerelateerde berichten