In januari is het vaak écht koud. De huid staat bloot aan de wisseling tussen de snijdende koude lucht buiten en de droge verwarmingslucht binnen. Door het verlies van vocht wordt de huid droog en gevoelig en dat kun je helaas ook vaak zien en voelen. Wat is er dan fijner dan een aantrekkelijk geprijsde winterse behandeling die inspeelt op de probleemhuid van de klant in dit koude seizoen? Precies! Bedenk daarom nu vast een leuke actie voor in januari.

Praktisch advies
Veel klanten vinden een droge huid erg vervelend. Tijdens de behandeling kun je de klant een aantal tips meegeven voor thuis. Je onderstreept daarmee je professionele imago en je klant is er blij mee. Praat over de huid en wat de klant zelf kan doen om de conditie te verbeteren.

Zoals:
•    Verzorg de huid thuis ook goed. Adviseer tijdens het behandelen welke producten goed passen bij de huid van de klant in dit seizoen
•    Adviseer om een keer per week een scrub en een masker te nemen.
•    Niet lang en warm douchen, maar wisseldouches nemen (ook al is het koud). Adviseer een vochtinbrengende bodyolie of bodycrème.
•    Laat de huiskamer niet te warm worden. Zorg voor regelmatige ventilatie en een goede luchtvochtigheid. En zelf zorg je natuurlijk er ook voor dat de lucht in je salon niet te droog is.

Ook in de wintermaanden kun je massages goed combineren met huidverzorging. Wat denk je van een hotstone massage? Je kunt ook denken aan een beenmassage na de voetverzorging.

Producten
Er zijn genoeg producten om je klanten te adviseren in deze periode van het jaar. Zoek bij het merk dat je in de salon gebruikt welk product het huidtype van jouw klant het beste herstelt en beschermt.
Als extra service kun je een ampul in de behandeling berekenen en gebruiken. Indien er wat over zou blijven van de ampul kan de klant dat thuis als kuur onder de nachtcrème opmaken.

Handen en voeten
Als het heel erg koud is kunnen klanten op weg naar jouw salon last krijgen van koude vingers, tenen, neus en oren. Deze gaan tintelen als ze bij jou in de warme salon komen. Je kunt de klant verwelkomen met heerlijke kruidenthee of  warme chocolademelk. Dan krijgen ze het weer lekker warm en voelen ze zich meteen verwend! Begin eens met een voetenscrub, die zorgt er meteen voor dat de doorbloeding weer op gang wordt gebracht.

Gerelateerde berichten