Contouren kent geen geheimen meer voor de meeste MUA’s. De veelgebruikte make-uptechniek is al een tijdje populair. Ook stroben, highlighten, baken, sandbaggen en drapen worden veelvuldig ingezet om de perfecte vorm van het gezicht en egalisering van de huid te verkrijgen. Deze technieken kunnen best wat tijd kosten. Tontouren is het snellere antwoord op deze tijdrovende klus.

Shapen van het gezicht

Met de contour-techniek shape je het gezicht. Hiermee kun je de vorm subtiel corrigeren en perfectie nastreven. Denk bijvoorbeeld aan het smaller of juist voller maken van het gezicht, de kin, het voorhoofd, de neus et cetera. Make-up heeft voordelen en nadelen. Met bovenstaande technieken kun je als visagist heerlijk je creativiteit uiten, elke dag opnieuw. Maar deze technieken nemen best wat tijd in beslag en tijd is iets waar we niet elke dag genoeg van hebben. Als we dus wat tijd kunnen besparen, graag! Daarnaast is het soms ook zo zonde om je mooie werk ’s avonds van je gezicht te spoelen zodra je je make-up verwijdert. Dag perfectie, tot morgen?

Tontouren is long-lasting contouren

Marissa Carter is founder van een tanning-merk en heeft de tontouring-techniek in het leven geroepen. Met deze techniek shape je het gezicht met zelfbruiner, waardoor je creatie dus langer dan een dag blijft zitten. Met een beetje geluk (en afhankelijk van het product/merk dat je gebruikt) heb je er zelfs tot vijf dagen plezier van. Tontouren begon in 2015 als trend en keert sindsdien steeds terug. Je kunt het toepassen in alle jaargetijden; in de herfst en winter om je witte huidje van wat kleur (en shape) te voorzien, maar ook nu in de zomer om een gebronsde huid te shapen.

Voordeel = nadeel

Voorzichtigheid is geboden bij deze techniek, want het voordeel kan ook in je nadeel werken: je wast het er namelijk niet zo maar af. Bij tontouren ga je aan de slag met verschillende tinten zelfbruiner. Je creëert eerst een mooie gloed over het hele gezicht met één tint. Laat de tan minimaal één uur inwerken voordat je verder gaat. Vervolgens pak je een donkerdere tint om het gezicht te shapen. Je kunt hiervoor je vingers of een contourkwast gebruiken. Pas wel op, want de zelfbruiner trekt uiteraard ook in de huid van je vingers. Onthoud dat veel zelfbruiners een inwerktijd hebben; de kleur wordt dus anders dan wat je direct ziet! Met een zachte make-upborstel of -kwast blend je het product mooi in de huid. De techniek is niet per se sneller, omdat de tan in moet werken in de huid, maar je bespaart wel tijd doordat je het niet elke dag opnieuw hoeft te doen.

Is er toch iets mis gegaan, houd dan de gezichtsscrub bij de hand. De meeste tanning-producten verwijder je niet zonder slag of stoot, maar een scrub kan de kleur en eventuele strepen iets verminderen.

Ideaal voor je klanten

Voor je klanten kan tontouren een ideale oplossing zijn. De make-up die jij normaal aanbrengt, blijft een dag zitten. Nu kunnen zij dagenlang genieten van die mooie shape! Speel met je marketing in op de vakantieperiode en tontour het gezicht een dag voor het vertrek van je klant. Je klant heeft geen omkijken naar een tijdrovende make-uproutine, kan heerlijk zwemmen in de zee of het zwembad, struinen over de boulevard, genieten van de vakantie en dat allemaal met een prachtig geshaped gezicht.

Ben je benieuwd hoe je moet tontouren? Bekijk hier de tutorial.

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten