Tijdens een feestelijke uitreiking op 12 maart in Studio 21 te Hilversum is de winnaar van de Beauty Press Innovation Award 2012 bekend gemaakt. Presentator Robert ten Brink reikte de eerste prijs uit aan hannah voor de instant teintverbeteraar Touch of Silk. De tweede prijs ging naar Telomere DNA-formule van het merk Eve Taylor van Fox Cosmetics. Derde prijs was voor LaSarel Cosmétique voor de anti-rimpel oogparels, Eye Pearls. De Beauty Press Innovation Award wordt toegekend aan het meest innovatieve schoonheidsproduct dat tijdens vakbeurs Beauty Trade special wordt gepresenteerd. De winnaar en nummers twee tot en met tien zijn van 24 tot en met 26 maart te bewonderen tijdens Beauty Trade special in Jaarbeurs Utrecht.

Jury lovend over Touch of Silk
De jury, die bestond uit tien vertegenwoordigers van de beautyvakpers en –consumentenpers, over Touch of Silk van hannah: “De jury is onder de indruk van de unieke structuur, het directe resultaat en de herstellende werking van het product. Evenals het feit dat de teint mooi egaal wordt zonder dat de siliconenolie vetspoortjes achterlaat. De instant teintverbeteraar neemt een unieke propositie in, omdat het product op basis van hoogwaardige, huidverbeterende siliconen helemaal een product van deze tijd is”. Op 2 maart werd in het Conservatorium Hotel in Amsterdam de selectie gemaakt. In totaal werden 47 merken beoordeeld. Een belangrijk criterium hierbij was dat het een beursnoviteit moest zijn voor Beauty Trade special. Daarnaast werden de producten beoordeeld op mate van innovatie: van inhoudelijke aspecten tot de uitstraling, presentatie en het persmateriaal.

Top-10
De producten die een vermelding in de top-10 krijgen van de Beauty Press Innovation Award 2012:
 

  1. hannah SIRC hannah Touch of Silk
  2. Fox Cosmetics Eve Taylor telomere DNA
  3. LaSarel Cosmétique LaSarel Eye Pearls
  4. Pilou Cosmetics Skinnovation Skinnovation Hair Reducer
  5. Alliance Rain High Tech aox
  6. Babor Cosmetics Babor Doctor Babor neuro sensitive cream
  7. Medik 8 Medik 8 serum EGF
  8. Esthetic Health Revitalash eyelash conditioner advanced
  9. CVR Cosmétique Academie fluide hydratant haute protection spf 30
  10. Special Cosmetic Make Up studio Cream eyeliner

Over de Beauty Press Innovation Award
De Beauty Press Innovation Award werd dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door VNU Exhibitions Europe en Marjanne Riemens Communicatie (MRC). Doel van de Award is het stimuleren van innovatie in beautyproducten die via schoonheidssalons worden verkocht.

Over Beauty Trade special
Beauty Trade special is de vakbeurs voor de persoonlijke verzorgingsbranche. Bezoekers vinden de laatste trends en noviteiten op het gebied van schoonheidsverzorging, workshops, presentaties en demonstraties.

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Gerelateerde berichten