Ben je klaar voor een nieuwe impuls in je salon? We zetten vijf interieurtrends voor 2021 voor je op een rijtje, die je salon een eigentijdse uitstraling geven. In dit zeer roerige jaar, is het fijn om even vooruit te blikken op het nieuwe jaar en wat nieuwe impulsen toe te voegen aan je bedrijf. 


Trend 1: Pastel, kleurenexplosies met een beetje bling
Een kloddertje roze hier, een beetje lila daar of een gewaagde donkerblauwe muur met een vleugje goud. 2021 is het jaar van vrolijke tinten en interessante kleurcombinaties. Pasteltinten gematcht met een krachtige kleur is iets wat we veel terug gaan zien. Maar ook een pastelkleur gecombineerd gouden eye catchers en details. Gouden accenten zijn bijzonder populair.  Het nieuwe kleurenpallet van 2021 bieden voor ieder wat wils, maar één ding is zeker: saai wordt het niet!

 


Trend 2: Curves in je saloninterieur
Ovale en ronde vormen doken dit jaar al her en der op. Denk maar aan de populaire ronde spiegels die we veel in interieurs voorbij zagen komen. De woonbeurzen voorspellen dat deze trend gestaag doorzet volgend jaar. De organische vormen zien we in 2021 terug bij banken, tafels, stoelen en accessoires. Dit geeft een interieur een dynamische en vriendelijke uitstraling.

 


Trend 3: To do: duurzaam design
Verduurzaming is een thema waar we de afgelopen jaren écht niet meer omheen kunnen. Ook veel interieurs krijgen een duurzaam jasje.  Veel grote designmerken brengen collecties uit van hergebruikt materiaal. Denk aan accessoires van bioplastic, of materialen met een lage milieu impact. Duurzame en natuurlijke elementen zijn volgend jaar the way to go.

 


Trend 4: Botanisch is hip
Welkom in de jungle! Een salon(entree) vol planten is een trend die in het voorjaar van 2020 al een grote piek maakte, blijkt uit Google Trends. Maar 2021 is dan écht het jaar waarin we binnen en buiten samenbrengen. Planten, droogbloemen en pluimen zijn onmisbaar binnenshuis. Maar botanisch wonen gaat verder dan een plantrijke woonkamer. In 2021 zien we meer natuurelementen terug in de styling, zoals wollen kleden, biologisch katoen, hout en bamboe. Ook vlechttechnieken, zoals webbing, kunnen we regelmatig verwachten.

 


Trend 5: Pit door messing en stalen details
Naast vriendelijke pasteltinten en zachte ronde vormen, is er in het interieur nog steeds ruimte voor pit. De experts van Online Deurbeslagshop zien nog steeds ruimte voor stoere, robuuste elementen door de toevoeging van messing en stalen details. Bijvoorbeeld in de vorm van stoelpoten, deurklinken of handgrepen. Zo zijn zwarte deurklinken de best lopende producten van het moment en in het najaar schoot de verkoop van stalen elementen omhoog. Een signaal dat deze details onmisbaar zijn in nieuwe interieurs. Het geeft namelijk net dat extra beetje finesse die de styling compleet maken.

Met dank aan: Onlinedeurbeslagshop.nl

Gerelateerde berichten