Vroeger kon ik er uren over doen om mijn koffer in te pakken. Ik haalde alles uit mijn kast en kon nog steeds niets vinden om mee te nemen op reis. Vaak ging ik dan hals over kop naar de stad om van alles te kopen, kleding die ik vervolgens nooit meer aanhad. Ik nam veel te veel mee en niets paste bij elkaar. Nu is dat anders. Wanhopige momenten vlak voor vertrek komen nog maar zelden voor. Wat is er veranderd? Ik leerde tijdens een styling opleiding de ‘Capsule Garderobe’. Dit is een minimale basiscollectie van mooie basis items die je heel goed kunt combineren met een klein aantal persoonlijke accessoires. Hier zijn mijn tips om je iedere vakantiedag zonder al te veel moeite stijlvol te kleden!

Een wit T-shirt is het simpelste kledingstuk, maar zodra je de perfecte hebt gevonden zul je zien dat je nooit meer iets anders wilt dragen.

Nude ballerina schoenen laten je benen optisch langer lijken en de neutrale kleur past overal bij. Een paar klassieke ballerina schoenen in een zachte nude kleur kun je dus echt overal mee combineren. En ze lopen ook nog eens heerlijk!

Zwarte pumps zijn de ultieme klassieker en maken iedere outfit chic. Zoek een paar fantastische zwarte, klassieke pumps die stijl en comfort combineren. Je kunt uren wandelen op een paar handgemaakte, tijdloze hakken.

Een kokerrok, of hij nu zwart of in een print is, staat altijd classy. Mooi als je bruin bent met je zwarte pumps en een wit T-shirt.

Een klassieke handtas maakt iedere outfit net iets chiquer. Het is beter om te investeren in één mooie, leren tas dan allerlei goedkope exemplaren te scoren.

Focus op accessoires! Met de juiste schoenen en de juiste tas ziet zelfs de eenvoudige combinatie van spijkerbroek en T-shirt er fantastisch uit en is je look direct up-to-date. Mooie kleurrijke oorbellen en een paar grote armbanden liften de meest simpele outfits op.

Een fijne micro netpanty die ongelooflijk comfortabel is voor de zomer. Deze panty is een elegante klassieker in de stijl van de jaren ’20. Het netpatroon loopt door tot en met het teengedeelte, zodat je deze panty ook in ‘peep-toe’ schoenen kunt dragen. Met de honey kleur panty zien je benen er strak en egaal uit.

De Maxi dress is wat mij betreft onmisbaar. Kies er eentje waarvan de stof 100 procent biologisch katoen is. Een lange jurk is heerlijk om naar het strand te gaan maar ook perfect voor in de avond met een paar mooie oorbellen.

Streep shirt
Mijn absolute favoriete item is een streep shirt. Het model is gemaakt van een stevige katoen die comfortabel om je lichaam valt. Een casual ontwerp heeft een ronde halslijn en korte mouwen. Ik laat vaak op borsthoogte een eigen tekst borduren. Bij mij staat er in het rood geschreven Colour&Spice, What Else?

Kort vestje
Fris briesje in de avond of een koele dag, een kort zwart vestje met een ronde hals kun je maar beter altijd bij je hebben. Het staat prima op je kokerrok, je maxidress of je jeans met streep shirt.

De zonnehoed
De beste bescherming tegen de zon is natuurlijk de zonnehoed. Ik ben fan van de echte Panamahoeden. Die zijn zowel klassiek als trendy, ze zien er prachtig uit en zijn comfortabel om te dragen.

Een miniset huidverzorging
Dit mag echt niet ontbreken in je reistas… een fijne miniset met je favoriete huidverzorging. Een hydraterende spray die ervoor zorgt dat je huid zich supersnel herstelt. Een dagcrème die een mooie glans aan je huid geeft en deze goed beschermd. En een serum die je bruine kleurtje mooier laat stralen.

Vive vive les vacances!
Mijn reis gaat dit jaar naar Saint Tropez. Op de redelijk gedateerde camping zal mijn zwarte kokerrok niet uit de koffer komen maar als ik in de ochtend vers brood ga halen op een marktje in de buurt dan doen we dat natuurlijk wel in stijl. Als Brigitte Bardot zal ik langs de Franse marktjes struinen om te ruiken aan Provençaalse kruiden en te voelen aan vers fruit. Ik maak een praatje met de marktkoopman en zal mijn koffie drinken terwijl ik een passage schrijf in mijn nieuwe notebook.

Natascha Koningsveld

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten