Ik heb iemand gevonden, een internet marketingcoach en WordPress-specialist(e) die mij heeft aangeboden om mijn website te optimaliseren, zodat ik beter vindbaar ben via de zoekmachines zoals Google. Ik zou graag de naam van de persoon en het bedrijf noemen om zo op een positieve manier reclame voor hem/haar te maken, echter, mijn ervaringen bleken verre van positief. Om een lang verhaal kort te maken en niet teveel in detail te treden, kwam het er op neer dat ik niet juist geïnformeerd werd, ik teveel leunde op deze persoon (zijn/haar mening).

Uiteindelijk werd er tijdens een online gesprek prompt met de overeengekomen opdracht gestopt en mij toegezegd dat mijn eerste betaling wordt teruggestort. Quote: “Ik maak je volgende week je betaling terug over. Dat kost mij minder tijd dan verder te gaan met je website.” Dit is inmiddels bijna 3 weken geleden en ik heb nog geen cent retour gezien. Op mijn bericht waar mijn geld blijft, wordt niet gereageerd. Mocht ik volgende maand nog geen geld terug hebben dan zit ik er serieus aan te denken om mijn advocaat in te zetten. Dat ik dit nog niet heb gedaan is puur omdat ik geen energie in negatieve zaken wil steken. Jullie begrijpen vast wel dat ik dit een belachelijke manier van zaken doen vind en ik – politiek correct gezegd – not amused ben. 

Wat mijn studio betreft, langzaam komen er klanten bij, maar er zijn ook wat af gevallen waardoor ik nog steeds op een zelfde aantal zit. Mijn idee om bij een aanleun-/bejaardenflat een flyer met wat visitekaartjes neer te leggen, heeft tot op heden twee klanten opgeleverd. En ja, ik weet echt wel dat ik veel te ongeduldig ben. Ik wil graag NU een studio met zoveel klanten hebben dat ik de komende 2 jaar volgeboekt zit. Maar zo werkt het niet…… patience dear, patience…….

Na ruim anderhalf jaar solliciteren heb ik nu wel misschien een baan gevonden voor naast mijn studio. Dat zou heel fijn zijn, want mijn uitkering stopt komende maand en dan moeten hubbie en ik het van één salaris gaan doen tot mijn studio genoeg klanten heeft en/of tot ik een parttime baan heb voor een aantal dagen per week. De rekeningen moeten betaald worden, nietwaar…..?

Ook heb ik een oproep voor modellen gedaan zodat ik kan oefenen voor de Nationale Nagelcompetitie die komende maand plaats vindt. Er hebben een aantal dames op gereageerd waardoor ik mijn French kan perfectioneren. Blij mee! Het kan natuurlijk nog anders lopen want………. hulde……… Ik heb dus onlangs mijn eerste sollicitatiegesprek gehad na 1,5 jaar (!) solliciteren!!! Waar? Bij een salon in de stad voor 2 à 3 dagen per week. Men was enthousiast over mij en dat is erg fijn om te horen. Inmiddels heeft het bedrijf aangegeven dat ze mij graag willen hebben. Echter….. in eerste instantie was ik niet zo enthousiast. Het voelde niet goed. Na een aantal telefoongesprekken hebben we de afspraak gemaakt dat ik binnenkort wordt uitgenodigd en we nogmaals om de tafel gaan om te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. De veranderingen die dit bedrijf gaat doorvoeren gaan bepalen of ik er wel of niet ga werken. Nog even afwachten dus. Wordt vervolgd. Mocht deze baan doorgaan, dan zal ik in de weekenden moeten werken en is het dus de vraag of ik vrij kan krijgen voor de Nagelcompetitie. We gaan het meemaken!

Wie van jullie werkt er nog meer naast het werk in je salon? En heb je misschien een tip voor mij? Laat deze onderaan de pagina achter. Mijn dank is groot.

Greetz, Saida

Saida Kouwenhoven

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten