Het is je vast niet ontgaan: minister Schippers wil ten onrechte IPL/Laser voorbehouden aan beroepsgroepen erkend door de wet BIG. ANBOS is het niet eens met dit voorstel en is van mening dat deze regeling beunhazen in de hand werkt en toegankelijke zorg belemmert.

De veiligheid die de minister met dit besluit denkt te creëren vergroot het speelveld voor beunhazen. Daarnaast zet zij met deze maatregelen goed opgeleide schoonheidsspecialisten buiten spel. ANBOS speelt al jaren in op de patiëntveiligheid. Zo voorzien wij in een opleiding ontharingstechnieken die gelijkwaardig is aan de opleiding licht en laser van Huidtherapie en ontwikkelden wij een richtsnoer, in samenwerking met het Landelijk Centrum Hygiëne en Veiligheid (LCHV). Ondernemers met het vakdiploma Ontharingstechnieken, geregistreerd bij ANBOS, volgen om de drie jaar getrouw een nascholing. Van hen zijn geen klachten bij de Geschillencommissie bekend.

De brief van de minister geeft een ‘beleidsreactie’ op het briefrapport van het RIVM. Dit rapport en de brief van de minister moet nog door de Tweede Kamer in behandeling worden genomen. Toch blijven we niet rustig afwachten, maar gaan we stappen ondernemen. In vertrouwde handen, dat ben je tenslotte bij de gediplomeerde schoonheidsspecialist! Daarom laat jij je als goed opgeleide behandelaar binnen de vakkundige beroepsgroep toch ook niet buiten spel zetten?! Help ons deze mening kracht bij te zetten. Verspreid dit bericht via zo veel mogelijk kanalen. Je klanten, collega’s, familieleden… zoveel mogelijk! Kortom, steun ANBOS en onderteken de petitie op https://iplenlaser.petities.nl/

Download het persbericht of kijk voor meer informatie op onze website.

Gerelateerde berichten