Professionals krijgen vaak verzoeken of vragen over afslanken, helemaal nu de zomer er weer aankomt en daarmee klanten graag “bikini-proof” voor de dag komen. Er zijn uiteraard verschillende methoden. Maar wat is er zoal? En waar begin je? Lees hier de tips van BeautyVakbeurs.nl.

Ga voor de pakking of wrap
Met een juiste pakking worden al snel meer dan 1.000 calorieën verbrandt of centimeterverlies behaald. Vaak zijn deze ook nog eens goed voor de huid, en wordt deze bijvoorbeeld steviger en pakt het cellulitis direct aan. U geeft uw klant niet alleen een mooier lichaam maar ook een verbetering van de gezondheid.

Word consulent
Er zijn tal van mogelijkheden om consulent te worden. Hiermee adviseer je je klanten en volg je het afslankproces. Op deze site vind je verschillende professionele aanbieders voor een training en/of in combinatie met handige producten.

Verkoop afslankvoeding of supplementen
Ga op onderzoek uit wat er allemaal verkrijgbaar is in de markt. Lekkere shakes… smakelijke repen… of hele menu’s… Vaak hebben deze producten als extra voordeel dat het de huid- of andere verbeteringen teweeg brengt. Dat kan de verkoop of het overtuigen van de klant zeker helpen. Soms ook mogelijk in combinatie met een opleiding.

Investeer in apparatuur
Denk toch eens aan een behandeling met specialistische apparatuur. Deze vergen meestal een investering maar de resultaten kunnen verbluffend zijn. Dit omdat je hiermee bijvoorbeeld elastine, collageen of de spiercellen stimuleert. Je kunt je vaak richten op een bepaald lichaamsdeel of soms op het hele lichaam.

Tot slot: denk aan de marketing
Je hebt je producten en eventuele opleiding gedaan. Maar er wordt nog niets verkocht… Wat nu? Neem contact op met je leverancier. Als ze het nog niet aangeboden hebben, zullen ze het wellicht nog doen, maar vaak zijn er verschillende promotiematerialen beschikbaar. Denk aan kaarten voor op je balie of gewoon een poster. Zorg ervoor dat je personeel weet wat het is en wat het kan – laat ze het zelf testen! Of geef een eerste behandeling cadeau. Kortom, laat het product zien en ga ermee aan de slag.

Dit artikel is geschreven door Sophie Spanjer

Gerelateerde berichten