Make-up artist, ofwel visagiste is een erg dankbaar beroep. Wat is er nou leuker dan andere vrouwen mooier maken dankzij jouw vakkennis? Je kunt al je creativiteit kwijt in dit werk. Het is letterlijk en figuurlijk een kleurrijke wereld met een enorm scala aan producten waar je mee kunt werken. Je leert hoe je professionele make-up aanbrengt voor allerlei gelegenheden en ieder huidtype. Iedere klant is anders, dus het is nooit saai. Waarom haal jij ook niet je branchediploma Visagie bij een door Anbos erkende vakopleiding?

Opleiding visagie

Het is een praktijkgerichte opleiding waarmee je alle kanten op kunt. Zodra je eenmaal je diploma hebt  zijn er heel veel mogelijkheden om professioneel aan de slag te gaan. Bijvoorbeeld in schoonheidssalons, theaters of in de tv-wereld. Het examenprofiel (MBO/3 niveau) van Anbos omvat de basiseisen waaraan je als beginnend beroepsvisagist moet voldoen. Denk daarbij aan het aanbrengen van diverse make-ups, zoals

• een bruidsmake-up
• make-up voor een donkere huid
• een oudere huid
• een fashion- en thema make-up 
• make-up voor zwart-wit foto's
Daarnaast leer je theoretische en praktische kennis over de huid, gezichtsvormen, kleur en belichting, hygiëne, producten en materialen.

Studieduur

12 maanden, bij een studietempo van 2 lessen (van 3 tot 4 uur) per maand en je hebt geen specifieke vooropleiding nodig.

Er zijn Anbos gecertificeerde Visagie-opleidingen verspreid over heel Nederland. Er is ook een platform Visagie, een ontmoetingsplaats tussen visagisten, opdrachtgevers en opleidingsinstituten.

Aanbiedingstip

Kijk hier voor meer informatie over deze cursussen 

 

 

Gerelateerde berichten