Op 29 mei 2009 is het weer Viva La Donna Day, de jaarlijkse verwendag voor vrouwen met kanker. Viva la Donna is een stichting die vrouwen ondersteunt, die door kanker zijn getroffen, met kennis, positief ondersteunende programma’s, verwen- en nazorgbehandelingen ter verbetering van hun herstel en bewustwording om vitaal te leven. Ook dit jaar zetten vele honderden schoonheidssalons, instituten, kappers, visagisten, masseurs zich in om tienduizenden vrouwen geheel kosteloos een heerlijk verwenmoment te bezorgen.

1 op de 3 vrouwen krijgt jaarlijks de diagnose kanker, dat betekent dat er circa 44.000 dit jaar weer zijn geconfronteerd met de zin en onzin van het leven. Daarnaast leven er circa 210,000 vrouwen met kanker. Bovenstaande cijfers zijn duizelingwekkend maar helaas een feit dat jaarlijks in omvang toe zal nemen terwijl er nagenoeg geen zorg is na de zware behandelingen voor kanker.

 

Diagnose kanker is zwaar en de fysieke en mentale gevolgen van de behandelingen hebben een grote indruk op de patiënt en haar gezin en omgeving. Uit onderzoek is gebleken dat 50% van deze vrouwen worstelen met gevoelens van depressie, angst, woede, gebrek aan zelfvertrouwen, fysieke belemmeringen, maar ook met maatregelen met betrekking tot WAO, ziekenfonds, re-integratie, etc.

Vrouwen doen er vaak alles aan om het leven zo gewoon mogelijk door te laten gaan, ontzien daarbij de omgeving en willen er vooral niet ziek uitzien. Daarbij kost ziek zijn veel geld. Teruggang in inkomen, extra kosten voor vervoer en medicijnen drukken zwaar op de financiën. Juist in zo’n zware tijd is een ontspannen verwenbehandeling geen overbodige luxe.

Stichting Viva la Donna heeft ervaring met het aanbieden van verwenbehandelingen en ziet dat het herstel wordt bevorderd na een zorgeloos moment. Wil jij je salon ook openstellen voor vrouwen die door kanker zijn getroffen dan kun je je hier aanmelden.

Gerelateerde berichten