Wanneer het gaat om beauty zijn we natuurlijk nooit uitgeleerd. Nieuwe technieken, apparatuur en producten verschijnen dagelijks op de markt. Door een eigentijds aanbod van cursussen, workshops en opleidingen zorgt ANBOS Academy ervoor dat jij je kan verdiepen en specialiseren. ANBOS Academy wil van jou horen wat jij wilt leren! Op basis daarvan ontwikkelen ze nieuwe interessante en leuke cursussen en workshops.  Per 1 oktober is Kristi Francken de nieuwe projectmanager van ANBOS Academy. “Wij gaan nog meer contact zoeken met de doelgroep om hen te kunnen voorzien van cursussen en workshops die inspelen op wat er nu leeft in de branche. We gaan zorgen voor een uitgebreid en up-to-date aanbod dat voldoet aan de laatste trends.” De Academy is er niet alleen voor ANBOS-leden, maar ook voor niet-leden. “De ANBOS Academy is er voor alle professionals werkzaam op gebied van beauty & skincare, al krijgen ANBOS-leden natuurlijk wel korting.” Naast de vakinhoudelijke workshops zijn er de scholingen op het gebied van specialisaties, verdieping van vakmanschap en ondernemersvaardigheden. En natuurlijk biedt ANBOS Academy ook nascholing voor de ANBOS geregistreerde specialisaties.
Hieronder de nieuwste workshops. Ook spraken we trainers en cursisten over verschillende trainingen.

 

De nieuwste workshops:
‘Speciaal ontwikkeld omdat jij erom hebt gevraagd!’

Workshop Boost je resultaten
Wat is er mogelijk met apparatuur van nu?  De cosmetische branche is booming business! De ene na de andere innovatie wordt op de markt gebracht, wat er wellicht voor zorgt dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Wil je jouw behandelaanbod uitbreiden of zorgen dat je kennis up-to-date is zodat je jouw klanten goed kunt informeren op het vlak van IPL- en lasers, plasma, ultrasound, (radiofrequente) microneedling et cetera? Schrijf je dan zeker in en laat je inspireren!

Workshop Krijg meer verwijzingen
Jouw specialisme in de spotlights. Voer jij specialistische behandelingen uit zoals acne, elektrisch ontharen, camouflagetherapie of ontharen met licht? En wil jij meer verwijzingen ontvangen van huisartsen, doktersassistenten of specialisten? Daarvoor heb je, naast geduld, slimme gesprekstechnieken en een bepaalde schrijfvaardigheid nodig. In deze workshop leer je hoe jij die verwijzingen binnen gaat krijgen!

Workshop Kennismaking met Bindweefselmassage
Tijdens deze workshop leer je de basisprincipes van bindweefseltechnieken. Je leert wat er gebeurt in de huid, wat deze massage voor de huid van je cliënten kan betekenen en wanneer het verstandig is om niet te behandelen. Een workshop die je niet mag missen!

Workshop een gezond huidmicrobioom; een gezonde huid
Net als in onze darmen leven op onze huid miljarden micro-organismen, schimmels en bacteriën. Samen vormen ze ons microbioom. Een gezond huidmicrobioom beschermt ons tegen huidreacties, allergieën en ontstekingen. In ons Westerse leven wordt het huidmicrobioom echter iedere dag aangevallen door ongezonde eetgewoonten en ongeschikte cosmeticaproducten. In deze workshop wordt uitvoerig stilgestaan bij de samenstelling en het functioneren van het huidmicrobioom. Wat is de invloed van cosmetica op het huidmicrobioom en hoe kunnen we beschadigingen beperken? Onmisbare kennis voor iedere huidprofessional!

 

Gudrun Has, docent workshop ‘Gouden Handen’ en ‘Kennismaking met bindweefselmassage’
‘TRAININGEN VOLGEN, IS INSPIREREND’
“Bij ANBOS verzorg ik zowel de nascholing voor de specialisaties als de workshops over nieuwe technieken. Tijdens de training ‘Kennismaking met bindweefselmassage’ krijgen de deelnemers zowel theorie- als praktijklessen. In het theoriegedeelte hebben we het over de huid en wat de bindweefselmassage voor verbetering van de huid kan doen. Vervolgens gaan we aan de slag in de praktijk. Hierbij krijgen de deelnemers een aantal basisgrepen van de bindweefselmassage aangeleerd. Natuurlijk weegt dit niet op tegen een opleiding, waar je buiten een diepgaande kennis van de theorie ook training krijgt in de praktijk en je gecoacht wordt op je handelingen. Het is dus echt een kennismaking om te ervaren of deze massage bij je past. Na de workshop heb je wel een standaardmassage aangeleerd die je direct kunt aanbieden in je salon. Echter met de bindweefselmassage of huidverbeterende massage kun je nog zoveel meer. Het is een massage waarbij je voelt, waar de verklevingen in de huid zitten. Je kijkt waar de doorbloeding achterblijft en waar je meer kunt stimuleren. Je kunt iemand letterlijk en figuurlijk beter in zijn vel ‘zetten’.”

Gouden handen
“Bij de workshop ‘Gouden handen’, die uit twee dagen bestaat, behandel ik weer andere technieken van de bindweefselmassage. Deze combineer ik met technieken uit de Oosterse massage en een stukje cupping. De trainingen zijn dus allebei te volgen en je leert in elke workshop weer nieuwe dingen. Deze workshop is ook interessant voor schoonheidsspecialisten die al de specialisatie hebben gehaald, maar het diploma niet hebben geregistreerd bij ANBOS. Deze schoonheidsspecialisten kunnen altijd deelnemen aan de nascholing als ze dat willen om hun kennis weer op te frissen maar ze kunnen natuurlijk ook een workshop volgen. Deze workshop ‘Gouden handen’ hebben we nu al twee keer gedaan en het is telkens een groot succes.“

Bindweefselmassage
“Bindweefselmassage is hot and happening. Er is heel veel vraag naar door de consument. Je kunt op een natuurlijke manier met je handen hele mooie resultaten behalen. Toen ANBOS de vraag stelde aan haar leden waar behoefte aan was, bleek dat de bindweefselmassage bij veel schoonheidsspecialisten hoog op de bucketlist staat. Ik geef zelf veel privétrainingen en kreeg de vraag regelmatig of ik de bindweefselmassage ook voor ANBOS wilde geven. Hiervoor heb ik toen speciaal de massage ‘Gouden handen’ ontwikkeld.”

Bijscholen
“Zelf vind ik het enorm belangrijk om jezelf steeds bij te scholen en veel schoonheidsspecialisten doen dat ook. Niet alleen bij ANBOS maar bij veel aanbieders. Het voordeel van het laten registreren van je diploma’s is, dat je elke drie jaar een oproep krijgt om je weer bij te scholen. Op deze bijscholingen/nascholingen raak je weer geïnspireerd over de technieken en leer je weer nieuwe dingen bij. Ook is het inspirerend om met een groep vakvrouwen bij elkaar te zijn, die zich allemaal op een andere manier ontwikkelen. Zo kun je dus ook nog veel van elkaar leren buiten de inhoud van de training. Ik zelf volg altijd heel veel trainingen op allerlei gebieden, maar vooral op het gebied van massages. Want daar ligt echt mijn passie.
De eerste sessies voor de workshop ‘Gouden handen’ zijn al volgeboekt. Nieuwe data zijn 24 april en 15 mei.”

 

Lavienja Schreurs, docent workshop ‘Wat zit er eigenlijk in?’
‘JE LEERT WAT INGREDIËNTEN DOEN’
“Wie effectief de huid van zijn klanten wil verbeteren, moet goed op de hoogte zijn van de werking van de cosmetica-ingrediënten van de producten waar hij of zij mee werkt. Het is natuurlijk onmogelijk om als schoonheidsspecialist van alle werkstoffen in cosmetica de werking te kennen. Door je echter te verdiepen in de verschillende categorieën cosmetica- ingrediënten, kun je aan de hand van de INCI-lijst wel een product beoordelen op basis van werkzaamheid en mildheid voor de huid. Een onderscheid kunnen maken tussen ingrediënten die daadwerkelijk iets voor de huid betekenen, de zogenaamde actieve werkstoffen, en hulpstoffen die alleen nodig zijn voor de stabiliteit en houdbaarheid van een cosmeticaproduct, is een eerste stap in het beoordelen van een product.”

Hulpstoffen
“Schoonheidsspecialisten krijgen van de merken, waar ze mee werken vooral informatie over de actieve werkstoffen die in huidverzorgingsproducten gebruikt worden zoals peptiden, plantextracten, vitamines, fruitzuren en hyaluronzuur. De meest fantastische eigenschappen worden toegedicht aan deze cosmetische ingrediënten. Het probleem met huidverzorging is echter dat je niet alleen maar actieve werkstoffen aanbrengt, maar in een emulsie zitten ook een heleboel hulpstoffen zoals bewaarstoffen, emulgatoren, allergenen, stabilisatoren en surfactants die NIETS voor de huid betekenen, maar noodzakelijk zijn voor houdbaarheid en stabiliteit van een product. En daar zit de crux: als je niet goed op de hoogte bent van deze verschillende categorieën cosmetische ingrediënten en niet goed weet welke hulpstoffen schadelijk kunnen zijn voor de huid, dan schiet je tekort in je advies naar de consument. Je kunt de meest fantastische ingrediënten op de huid smeren, maar als de basis van een product niet op orde is, dan heb je er helemaal niets aan. Dan breng je je juist schade aan.  Zo kwam een cursist er tijdens mijn workshop achter dat in haar merk nog bewaarstoffen gebruikt worden, die inmiddels verboden zijn vanwege een hoog risico op allergische reacties. Een andere cursist merkte dat haar merk een parfum gebruikt met allergenen, terwijl ze dit product juist voor de gevoelige huid adviseert.”

Programma
“De workshop ‘Wat zit er eigenlijk in?’ wordt ingeleid met een overzicht van de fysiologie en anatomie van de huid. Alle belangrijke biochemische processen in de huid waarop cosmetische ingrediënten een invloed kunnen hebben worden uitgelegd. Vervolgens worden de verschillende categorieën cosmetische ingrediënten behandeld. Uiteindelijk worden de deelnemers goed getraind met INCI-lijsten van verschillende cosmeticaproducten die stap-voor-stap geanalyseerd worden.”

 

Muriel de Gier, cursist workshop ‘Gouden Handen’
‘DE KLANT WORDT STEEDS KRITISCHER’
“Al veel workshops heb ik in het verleden gevolgd bij ANBOS, waaronder de training ‘Gouden handen’. Ik vind het prettig dat je je in dit vak kunt blijven ontwikkelen. Klanten kunnen een heleboel mooie crèmes kopen, laserbehandelingen ondergaan of kiezen voor Botox-injecties, maar met je handen kun je juist meerwaarde bieden. De ouderdom kunnen we niet tegenhouden, maar we kunnen wel zorgen dat klanten mooi ouder worden. Daarbij is het belangrijk dat de huidconditie goed is. We kunnen klanten adviseren hoe ze dit kunnen doen. Ook is het belangrijk dat ze alles met mate doen, dus niet te veel alcohol drinken, niet roken en zorgen dat ze een positieve mindset hebben. Zelf ben ik 47 jaar, maar ik voel me beter dan twintig jaar geleden. Je kunt mooi zijn op elke leeftijd, en zo heeft elke leeftijd dus zijn eigen charmes.”

Passie
“Ik vond ‘Gouden handen’ een heel bijzondere workshop. Gudrun Has is een geboren docent, ze geeft de training met veel passie. Wat ik ook interessant vond, is dat je de klant een wellness-gevoel geeft, terwijl je de huid ook verbetert.”

Kennis
“De markt verandert. De klant wordt steeds kritischer. Kennis is macht en je kunt alleen goed je geld verdienen als je heel veel kennis hebt. De consument weet inmiddels zo veel door internet en de media. Klanten zijn geen slapende mensen meer, maar weten wat er te koop is in de wereld.”

 


Melissa Mosmans-Bak, cursist workshop ‘Wat zit er eigenlijk in?’
‘NOOIT UITGELEERD IN DIT VAK’
“Nascholing vind ik ontzettend belangrijk en ik ben nooit gestopt met leren. De workshop ‘een gezond huidmicrobioom; een gezonde huid’ staat voor mij volgend jaar op de planning. Net zoals onze darmen huisvest onze huid miljarden micro-organismen, schimmels en bacteriën en samen vormen zij ons microbioom. Ik ben erg benieuwd naar wat het nu precies is en in hoeverre het invloed heeft op onze huid. Ook vind ik het interessant hoe je voor een gezond huidmicrobioom kunt zorgen en hoe je huidschade kunt voorkomen. Graag wil ik mijn kennis hierover verbreden, zodat ik mijn klant nog beter kan adviseren. Ik hoop dat ik door deze kennis te delen met mijn klanten, ook de kans op allergieën en irritaties bij hen kan verminderen.”

Meerdere trainingen
“Ik heb al een aantal cursussen bij ANBOS gevolgd. Zo deed ik de INCI-training ‘Wat zit er eigenlijk in?’ al. Hierdoor kreeg ik meer kennis op over het lezen van ingrediënten op de etiketten. Ook leerde ik meer over de werking van de ingrediënten. Ik volgde ook de training ‘Huidverzorging bij mensen met kanker.’ En op dit moment ben ik bezig met de laatste module voor de opleiding tot medisch schoonheidsspecialist en start ik volgend jaar met de opleiding ‘orthomoleculair schoonheidsspecialist’. Ik vind het zo leuk dat je in dit vak nooit bent uitgeleerd!”

Op de hoogte blijven
“Nascholing zorgt ervoor dat je op de hoogte blijft van alle ontwikkelingen in het vak. Dat is onmisbaar. Door trainingen te volgen, blijf je de klant zo goed mogelijk behandelen en adviseren. Ik krijg altijd ontzettend veel energie van goede nascholing. De puntjes worden weer op de i worden gezet. Daarnaast spreek je met vakgenoten en wissel je ervaringen uit. Levenslang leren houdt het vak uitdagend, vernieuwend en geeft veel verbreding in mijn kennis. Dit alles om mijn klanten zo goed mogelijk te kunnen helpen!”

 

Gerelateerde berichten