Microdermabrasie is een prachtige behandeling die niet meer uit de schoonheidssalon weg te denken is. Waarom is dat zo? Daar zijn een paar goede redenen voor aan te geven: de consument wil tegenwoordig direct resultaat zien van de behandelingen en/of wil huidproblemen nu echt opgelost hebben. Uiteraard geeft het de schoonheidsspecialist ook meer voldoening om behandelingen te geven waar meer resultaat uitkomt.

Wat is microdermabrasie eigenlijk?
Het woord zegt het eigenlijk al: micro=klein + derm=huid  + abrasie=afslijpen. Het gaat om het afslijpen van de dode huidcellen van de oppervlakte van de huid, zonder daarbij huidbeschadigingen te maken (het micro aspect). Dit laatste gebeurt wel met de medische variant dermabrasie. Het slijpen, ook wel ‘peelen’ genoemd, van de huid gebeurt met kristallen van aluminiumoxide. Een misverstand is dat microdermabrasie een onaangename behandeling is. Omdat het op microniveau plaatsvindt is het tegengestelde juist het geval: het is een aangename behandeling, die nog effect heeft ook!

Welk effect heeft microdermabrasie op de huid?
Een microdermabrasie behandeling is veel intensiever dan een gewone peeling. Peelen is belangrijk, dit zorgt er namelijk voor dat onze levende cellaag kan groeien. Deze groei zorgt ervoor dat we rimpels eigenlijk van binnenuit opvullen. Met de juiste microdermabrasie apparatuur kan bijna elk huidprobleem worden opgelost. De Reviderm Skin Peelers bijvoorbeeld, zijn eenvoudig instelbaar op verschillende vacuümstanden en kristallenstromen. Daarmee kan zelfs de meest gevoelige couperose en acne huid worden behandeld.

Wat heeft de huid nog meer nodig?
Microdermabrasie alleen is niet voldoende; de cellen zijn dan aan het werk gezet, maar vervolgens moeten de cellen de juiste voeding krijgen. Daar speelt een merk als Reviderm op in met speciale productlijnen met cosmeceuticals, zoals Premium Skin Design, Skintelligence en cellucur. Reviderm is ook een van de weinige merken dat neurocosmetische werkstoffen toepast. Deze werkstoffen kunnen de huid tot in de dermis aan het werk zetten. We zijn dan niet meer oppervlakkig met de huid bezig, maar gaan echt de diepte in! Zo kunnen de juiste producten en apparatuur elkaar versterken en helpen om de toestand van de huid echt te verbeteren.

Wil jij ook meer en beter resultaat in je salon en gun je jouw klanten betere en aangenamere behandelingen? Neem dan contact op met MB Cosmetics.

Overige experts

Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten