In de maanden juni en september wordt volgens onderzoek het meest getrouwd. Zo’n 18,5 procent van de stellen vindt dat juni de beste maand is om te trouwen. September spant de kroon met 26,8 procent. Je krijgt dus vast wel eens de vraag of je de nagels van de bruid, bruidsmeisjes en gasten kunt verzorgen. Hierbij een top 10 met inspiratie voor Wedding Nails!

1. Pastel

De meeste bruiden trouwen nog altijd in het wit. Voor de nagels geeft dat ontzettend veel mogelijkheden qua kleur, vorm en design. Pastelkleurige nagels sluiten prachtig aan bij die witte jurk. Kies voor meerdere tinten of ga voor één kleur. Geef één of meerdere nagels eventueel een iets spannender effect met een mooi (bloem)design!

2. Glitter French manicure

De French manicure blijft vooral voor bruiloften erg populair. Sommigen bestempelen de French daardoor als ‘een beetje saai’. Om deze vorm wat nieuw leven in te blazen is er de Glitter French manicure, waarbij de klassieke witte rand wordt vervangen door glitters. Denk bijvoorbeeld aan goud, zilver of rosé. 

3. Lace nails

Romantisch en lief: nagels met kant. Deze eyecatchers passen perfect bij de ‘grote dag’. Wit kant geniet vaak de voorkeur bij de witte bruidsjurk, maar natuurlijk kun je ook denken aan pastels of rood (de kleur van de liefde!). Heb je geen kant voorhanden? Je kunt de nagels ook versieren met een kantmotief! 

4. Metallic manicure

Maak spiegeltjes van de nagels met metallic. Super feestelijk en over de top! Kies bijvoorbeeld voor goud, zilver, rosé of (donker)rood.

5. Glitter ombre 

Breng een basiskleur aan en maak een fading met glitters voor een speciaal en feestelijk effect. Zet de fading vanuit de nagelriem of vanuit de top.

6. Bling-bling accentnagel 

Breng willekeurig steentjes aan op één of meerdere nagels of plaats ze in de vorm van een ring op de nagel van de ringvinger. De overige nagels kun je heel natuurlijk houden met bijvoorbeeld een French manicure, Babyboom of nude-tint.

7. Bruiloft nail art

Ben je een kei in nail art en kun je niet wachten om aan de slag te gaan? Maak een custom made creatie voor één of meerdere nagels. Denk bijvoorbeeld aan de jurk, het pak, de taart, bloemen, duiven, hartjes et cetera.

8. Halve maan glittereffect

Glitters zijn populair bij veel bruiloftsnagels en komen dus meerdere keren voor in deze top 10. Naast een French manicure met glitters kun je ook de lunula voorzien van een glittereffect. 

9. Bruidsboeket

Stem de nagels af op de kleur van het bruidsboeket. Voeg eventueel bloemen toe op de nagels met de one stroke-techniek, stempels, stickers of folies.

10. Something blue

Je hebt vast wel eens gehoord van de bruidstraditie ‘Something old, something new, something borrowed, something blue’. Het oude en het nieuwe voorwerp dat de bruid draagt staat voor het leven dat ze achter zich laat en het nieuwe leven dat ze samen met haar partner gaat beginnen. Het geleende voorwerp staat voor alle vrienden en familie om hen heen. De kleur blauw staat voor trouw en zuiverheid. Daar kun je als nagelstyliste iets mee! Verwerk bijvoorbeeld verschillende blauwtinten in de nagels of geef enkele nagels een finishing touch met een blauw design.

Heb jij aanvullende leuke tips voor Wedding Nails? Ik ben benieuwd!

Birgitta van der Linden (BLUSH)

Profiel Bekijk al mijn artikelen

Gerelateerde berichten