De Blue Diamond Award 2009 is gewonnen door Jennifer Verstraten-Nonkes. Zij mag zich een jaar lang ‘Cursist van het Jaar 2009’ noemen. Tijdens de Beauty Trade Special ontving ze de Blue Diamond Award-wisseltrofee en een waardecheque van € 300,-. Jennifer volgt een opleiding bij Berber Hoogkamer in Utrecht. Op de tweede en derde plaats eindigden Hanneke Zwienink van het Gelders Opleidingsinstituut in Arnhem en Mariska Bodenstaff-Bakker van Dermé in Brielle.

{youtube}

De Blue Diamond Award werd georganiseerd door KOC Nederland en wordt jaarlijks gehouden voor eindexamenkandidaten van de opleiding Schoonheidsspecialist. In de Jaarbeurs streden 36 kandidaten om de felbegeerde titel. De jury bestond uit vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en het scholenveld.

Geëmotioneerd

Een geëmotioneerde Jennifer won de award. “Ik weet niet wat me overkomt en ben totaal verrast. Door middel van extra lessen op school heb ik me voorbereid. De begeleiding die ik kreeg vanuit school was echt perfect. In juni heb ik mijn laatste examen en dan werk ik toe naar mijn droom: het starten van een eigen salon”.

Praktijkopdracht

Tijdens de Blue Diamond Award werd eerst de theoretische kennis van de kandidaten getest door middel van veertig multiple choice vragen. Daarna volgde op het wedstrijdpodium de praktijkopdracht; het uitvoeren van een massage van gezicht, hals en decolleté. De twaalf kandidaten met het hoogste aantal punten voor theorie én praktijk streden in de finale om de eerste plaats. Hiervoor moesten zij een cosmetische handverzorging uitvoeren. De Blue Diamond Award werd gepresenteerd door stylist Maik de Boer, onder andere bekend van ‘Looking Good’ en ‘Life and Cooking’.

Gerelateerde berichten