Op zondag 22 april zijn tijdens de spetterende gala-avond ter ere van de Beauty Awards de winnaars bekend gemaakt van de Professional beauty products of the Year 2018. De uiteindelijke winnaars in vijf categorieën werden bepaald via de voorkeur van een vakjury plus de uitgebrachte stemmen van de bezoekers van vakbeurs Beauty Trade Special begin deze maand.

v.l.n.r. Maurice Croes en Meriam Spierings van Herborist Cosmetics bvba, Positive Ageing – Meso T8 | Nicole Bolder en Hans Bolder van Medik8 | Irene Harmelink en Duco van Keimpema van Care Cosmetics – Pupa Milano | Alette de Vries en Jan de Vries van Maquis Import, Zao Nailpolish | Isabel van der Sman, Suzan Oerlemans, Caroline de Haas van Cellics Cell Elixer.

Vooruitstrevend en creatief

Medik8 won de prijs in de categorie Gezichtsverzorging met het product Medik8 Crystal Retinal. Medik8 slaagt er volgens de jury steeds weer in om op trends vooruit te lopen: “De creatieve geest van de makers brengt ons veel verder dan ooit voor mogelijk gehouden is”, was het lovende commentaar. Winnaar in de categorie Lichaamsverzorging werd Cellics Cell Elixer; een poeder voor huidvoeding van binnenuit. “Een goed doorvoede huid zal nog beter reageren op huidverbeterende behandelingen”, stelde de jury.

Groene remover

Dit jaar was er aan de verkiezing een categorie toegevoegd: Groene cosmetica. In deze categorie ging Zao Nailpolish remover er met de winst vandoor. “Anno 2018 kun je groen, eco, vegan en happy je nagels lakken én je lak verwijderen”, schreef de jury. “Dankzij de uiterst milde maar ook zo effectieve remover van Zao.” In de categorie Make-up was de Pupa Roll Liner van Care Cosmetics de overtuigende winnaar bij zowel de vakjury als het publiek. “Verdomd zeg… dit werkt!”, ervoer de aanvankelijk sceptische jury. “En bibberen mag, want de tool vaart een eigen koers.” Winnaar in de categorie Apparatuur werd Positive Ageing – Meso T8+. Tegenwoordig worden meerdere disciplines ingezet om het beste anti-aging resultaat te behalen, weet de jury. De winnende apparatuur geeft een schoonheidsspecialiste volgens de jury ‘alles om je eigen koers te varen, je eigen protocol op te zetten en zo je doel te bereiken. All in one. Dit is 2018’.

Belangrijk platform

De afgelopen jaren is de verkiezing van Professional Beauty Products of the Year uitgegroeid tot een belangrijk platform voor leveranciers met innovatieve producten. Ook dit jaar is er weer een groot aantal nieuwe producten ingezonden. De jury had dan ook geen gemakkelijke taak uit al deze prachtige producten een keuze te maken. Dit jaar bestond de vakjury uit Monique Lindeboom (voorzitter), Carla Uppelschoten, Jessica van den Bosch, Angelique Huybregts-Naus en Jeannet Schuurman. Zij nomineerden eerder een aantal producten in iedere categorie en beoordeelde samen met de beursbezoekers van Beauty Trade Special 2018 de uiteindelijke winnaars.

Gerelateerde berichten