Anna Wojnarowska uit Almere won De Nederlandse Make-up Award (DNMA) 2011. Ze scoorde op alle criteria het meest aantal punten die ooit aan een kandidaat gegeven zijn. De prijs, die werd uitgereikt tijdens Beauty Salon dimensions in Jaarbeurs Utrecht, is voor haar het bewijs aan zichzelf dat ze echt goed is: "Twee jaar daarvoor heb ik de Limburg Bokaal visagiewedstrijd gewonnen. Daarna wilde ik een stap verder gaan en meedoen aan de Nederlandse Make-up Awards. En die moest ik gewoon winnen! Dat is wat ik in mijn hoofd had. En het is nog gelukt ook." Inschrijven voor DNMA 2012 kan nog tot 27 juli via www.denederlandsemakeupawards.nl. De finale en uitreiking is op de eerste dag van Beauty Salon dimensions 2012 (Foto: via X-styling.nl) 

Het is nu bijna een jaar later en de titel heeft haar veel gebracht. "Ik heb een goed netwerk opgebouwd. En het betekent dat ik mezelf niet meer hoef te bewijzen." Er zijn veel goede redenen om mee te doen aan De Nederlandse Make-up Awards volgens Anna. "Ik heb geleerd hoe goed ik ben in mijn vak. En ik heb veel geleerd van de anderen. Je dwingt jezelf om weer te oefenen. Je blijft bezig en het is een uitdaging."

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Anna heeft zich vooraf verdiept in het thema ‘Retro vintage fashion make-up’ en ze heeft vaak geoefend. "Ik ben op zoek gegaan naar een model die  paste bij het thema. Goed nadenken over wat je wilt laten zien en wat er bij het thema past is een eerste stap. Ik zag het model echt voor me. Had haar exact in mijn hoofd. En ik heb het perfecte model gevonden. Dat was overigens ook te zien aan de reactie van de jury tijdens de finale. Die hadden echt zoiets van ‘wow’.Alles klopte van top tot teen. En alles moet ook kloppen vind ik." De reactie van de jury loog er niet om. Ze vond haar creatie in alle opzichten grenzen aan perfectie. Juryvoorzitter Tine van Oorschot: "Anna heeft het thema uitstekend gestalte gegeven, in een zeer verfijnde uitvoering."

Niet zonder de deur uit

Haar favoriete product is het wenkbrauwenpotlood van het Duitse merk Alcina, vooral bekend bij salons. Anna geeft aan: "Als je het mij vraagt, zijn er drie dingen die een vrouw in haar make-uptasje moet hebben: een goede lippenstift, poeder en dat wenkbrauwenpotlood. Echt waar. Want wenkbrauwen maken het gezicht en dit potlood maakt ieder gezicht jonger en frisser. Aan het ene uiteinde zit een potlood en aan het andere een highlighter die je net onder je wenkbrauw aanbrengt. Het is een verschil van dag en nacht." 

De gouden tip voor kandidaten van de DNMA 2012?

Tips voor deze editie geeft ze echter niet: "Omdat ik er nog serieus over nadenk om dit jaar weer mee te doen! En dan kan ik mijn geheimen natuurlijk niet prijsgeven. Ik heb in ieder geval al drie verschillende ‘looks’ in mijn hoofd die passen bij het thema van dit jaar: ‘Catwalk make-up’ voor de collectie ‘Running through walls’ van ontwerper Sepehr Maghsoudi. Grappig is dat ik hem ken en zijn stijl ook, dus ik heb mij er al goed in verdiept."  

Toekomst

Over haar toekomst en wat ze in het vak wil bereiken is Anna uitgesproken:"Blijven doen wat ik leuk vind en blijven groeien in mijn creativiteit. Dit is mijn passie. Ik vind het heerlijk om te doen. Veel leren en nog creatiever werken. Dat is wat ik wil."

Make-up awards 2012 

De opdracht voor de Nederlandse Make-up Awards 2012 is: "Ontwerp een speciale catwalk make-up voor de collectie ‘Running through walls’ vanontwerper Sepehr Maghsoudi. Op basis van de ingezonden foto’s en motivatie worden tien genomineerden geselecteerd. Zij moeten op de dag van de uitreiking hun creatie nogmaals maken op het podium van Beauty Salon dimensions. De jury beoordeelt het werk, de werkwijze en het eindresultaat. Inschrijven voor de Nederlandse Make-up Awards kan tot 27 juli via www.denederlandsemakeupawards.nl [4].

Gerelateerde berichten