Ook in de schoonheidssalon wordt de balans tussen lichaam en geest steeds belangrijker. Steeds meer schoonheidsspecialisten leggen ook de nadruk op het innerlijke welzijn van de klant. Een bezoek aan de schoonheidssalon is tegenwoordig niet alleen een kwestie van pamperen van de buitenkant. Etherische oliën, meditatieve muziek, acro yoga, Watsu (water shiatsu), oosterse drukpuntmassage, stressbeheersingssessies en zelfs Reiki. Allerlei behandelingen zijn mogelijk om het energiepeil te verhogen of juist meer innerlijke rust te vinden. Beauty Salon dimensions speelt in op deze trend met het inhoudelijke beursprogramma gericht op Body & Mind. 

Workshops

Het workshopprogramma is allesomvattend en laat de bezoeker kennismaken met nieuwe ontwikkelingen. Onderwerpen als de psychologie van geur, aromatherapie in huidverzorging en acro yoga komen aan bod. Daarnaast biedt het programma de wintertrends van Marjanne Riemens, tips van Jochem Otto over de inzet van social media, Onlineafspraken.nl geeft advies over een efficiënte manier van bijhouden van de salonagenda en dokter Robert Schumacher informeert over zijn huidverzorgingslijn. 

De beurs is verder het toneel van de Nederlandse Make-up Awards en Aanmoediging Award met aansluitend een showcase Glamour Make-up voor Senior Ladies waar bekende dames als Catherine Keyl (Vijf Uur Show), Jette van der Meij (GTST) en Anne Bosch (model) een make-up-make-over krijgen. Zangeres Lana Wolf entertaint het publiek tijdens het juryberaad. Verder ook het  Nederlands Kampioenschap French Manicure 2011.

Programma

Lezing ‘de psychologie van geur’Geurpsycholoog Claudia De Vos geeft lezingen over de psychologie van geur aan de hand van beelden en  geurbelevingen. In deze interactieve lezing wordt uitgelegd hoe geur werkt op de psyche en hoe geur toegepast kan worden. Data: zaterdag 24 september 13.00 uur, zondag 25 en maandag 26 september 11.00 uur.Locatie: trendlounge hal 7.

Huidverzorging en geurWat is de betekenis van geur en wat is de toepassing in de praktijk?Harmen Rijpkema legt uit wat de betekenis van geur is. Bijna alle huidverzorgingsproducten bevatten geur. Waarom is dat?Data: zaterdag 24 en zondag 25 september 15.00 uur en maandag 26 september 13.00 uur. Locatie: trendlounge hal 7.

Aromatherapie in de huidverzorgingIn deze workshop van Ellen Wagenaar meer over de mogelijkheden van de essentiële oliën voor uiterlijke en innerlijke schoonheid. Data: dagelijks 13.30 uur.Locatie: podium hal 8.

Vital Art en EFTIn de workshop Vital Art en EFT reikt vitalitycoach Lilian Muskiet, praktische en toepasbare zelfhulp-technieken aan. Spieren en energiedoorstromingen worden geactiveerd. Data: dagelijks 13.30 uur.Locatie: podium hal 7.

AcroYogaDanceTwee keer per dag wordt een 10 minuten durende AcroYoga act opgevoerd. Dit is een combinatie van drie traditionele disciplines en vindt zijn oorsprong in de spirituele beoefening van yoga, Thaise massage en acrobatiek.Data: dagelijks 13.00 uur en 14.30 uur.Locatie: podium hal 7.

Social media: Netwerken, oriënteren en kennis delenIn deze workshop laat Jochem Otto van MGen zien hoe social media als Hyves, Facebook, Twitter en LinkedIn ingezet kunnen worden voor het bedrijf. Data: dagelijks 12.00 uur.Locatie: trendlounge hal 7.

Online (agenda) tools en uw salonJörgen Kromhout laat zien hoe een website meer kan opbrengen, hoe kosten verlaagd worden door minder telefoonverkeer en minder ‘no shows’ en klanten tevredener zijn.Data: zaterdag 24 en zondag 25 september 16.00 uur en maandag 26 september 14.00 uur. Locatie: trendlounge hal 7.

Authenticiteit & marketingMarie-Claire Aarts van Zenz | the spa is wellness consultant en adviseert schoonheidssalons die meer richting wellness willen gaan. Data: dagelijks 11.30 uur.Locatie: podium hal 8.

ColorMode-ColorCode en ‘De diepere laag van schoonheid’ Simone de Spa en Sandra van Erk verzorgen namens Moon Styling een inspirerende workshop met ingrediënten voor lichaam en geest. Data: zaterdag 24 september 12.30 uur en 14.30 uur en zondag 25 en maandag 26 september 12.30 uur en 15.30 uur.

Wintertrends; It’s all about fashion, hair, beauty & designTrendwatcher Marjanne Riemens geeft aan de hand van tien fotocollages de belangrijkste trends prijs over ‘do’s en dont’s’ voor de winter. Extra onderdeel hierbij is een case over de manier waarop beauty- en haarmerken zicht presenteren richting de media. Deelnemers aan de workshop krijgen tien handige tips die meteen zijn toe te passen in de praktijk.Data: zaterdag 24 september 11.00 uur en 14.00 uur.Locatie: trendlounge hal 7.

Workshops hand- en nagelverzorgingNail Design Magazine organiseert in samenwerking met VNU Exhibitions en Het Nagelgilde, een gevarieerd workshopprogramma hand- en nagelverzorging op maandag 26 september op  het podium in hal 7. 

Aandacht voor startersSchoonheidsspecialiste van het jaar 2011, Mireille Hogenhuis, zal aanwezig zijn om extra tips te geven aan jonge ondernemers over het opstarten van een eigen onderneming. Data: zondag 25 september 13.00 uur.Locatie: trendlounge hal 7.

Andere activiteiten

Nederlandse Make-up AwardsHet thema van de Nederlandse Make-up Awards is ‘Retro Vintage Fashion Make-up’. Visagisten worden hiermee uitgedaagd een retro look, geïnspireerd op een van de grote modestijlen uit de geschiedenis, te ontwerpen en het model in bijpassende outfit en accessoires te presenteren. 

Uit de inschrijvingen worden genomineerden geselecteerd die op zondag 25 september op Beauty Salon dimensions hun look nogmaals creëren op het podium voor een jury. Aansluitend een showcase Glamour Make-up voor Senior Lady waar bekende dames als Catherine Keyl (Vijf Uur Show), Jette van der Meij (GTST) en Anne Bosch (model) een make-up-make-over krijgen. Zangeres Lana Wolf en mysterie guest Lady Lippy Gloss entertainen het publiek tijdens het juryberaad.

Aanmoediging Award 2011

De Aanmoediging Award wordt ook dit jaar op de beurs uitgereikt. Samen met de ANBOS en het Kwaliteitscentrum Uiterlijke Verzorging heeft De Stichting Foundation het doel examenkandidaten een kans te geven, om zich voor een breed publiek te presenteren en om deze groep visagisten te stimuleren. Van de deelnemende scholen aan het Branchediploma Visagie 2011 wordt per school de beste examenkandidaat geselecteerd. Uiteindelijk zullen 10 genomineerden op zondagochtend 25 september strijden om de Aanmoediging Award 2011. Het thema voor deze wedstrijd is: Hollywood Filmpremière. 

Nederlands Kampioenschap French Manicure 2011

Branchevereniging Het Nagelgilde organiseert het Nederlands Kampioenschap French Manicure. De opdracht voor de deelnemers, die strijden in de categorieën beginners of gevorderden, is: vervaardig een set ‘wedstrijdnagels’ in acryl of gel en breng deze aan. Een jury beoordeelt de deelnemers op productbeheersing, het lakken van de nagels en afwerking. Door deelname aan dit kampioenschap kunnen de gevorderde nagelstylisten zich kwalificeren voor de internationale French manicure wedstrijden in Düsseldorf. De Nederlandse wedstrijden zijn zaterdag 24 september op het podium in hal 7. De beginners starten om 9.00 uur, de gevorderden om 12.00 uur. Aan het einde van de dag is de prijsuitreiking. Meer informatie over het kampioenschap is te vinden via www.nagelgilde.nl

Beauty Salon dimensions 2011

Zaterdag 24 tot en met maandag 26 september 2011Jaarbeurs Utrecht, hal 7 en 8.

OpeningstijdenZaterdag 24 en zondag 25 september van10.00 tot 18.00 uurMaandag 26 september van 10.00 tot 17.00 uur.

ToegangToegangskaarten zijn tot en met 18 september in de online voorverkoop 10 euro per entreekaart in plaats van 30 euro. Vanaf 19 september zijn kaarten in de voorverkoop 15 euro. Op vertoon van de kortingscode in de Beauty2Buy gids zijn kaarten aan de kassa 17,50 euro.

Gerelateerde berichten