Sinds bekend is geworden dat Madonna haar gezicht regelmatig met zuurstof behandelt om een gladde en volle huid te krijgen stijgt de vraag naar zuurstofbehandelingen bij de schoonheidsspecialiste of bij de schoonheidssalon. Maar wat houdt het precies in, en werkt het ook? Het principe van de zuurstofbehandeling is eenvoudig: onder hoge druk wordt gezuiverde zuurstof tezamen met actieve ingrediënten direct op de huid gespoten en zo in de diepere huidlagen gebracht. Met deze zuurstofbehandeling zou je direct resultaat kunnen bereiken: het hydrateert de huid onmiddellijk en maakt het gezicht gladder en voller. Een belangrijke vraag echter is of de werking van relatief korte duur is (enkele dagen) of dat men ook effect op de langere termijn kan verwachten.

Onmiddellijk na de zuurstofbehandeling kun je duidelijk zien dat het gezicht zeer licht gezwollen is waardoor fijne lijntjes en rimpels minder opvallen. Volgens Dr. Katchen, dermatoloog in New York,  is het vooral de hydratatie van de huid die er voor zorgt dat je er beter uitziet voor enkele dagen. Daarom is de behandeling vooral geschikt voor film- of televisie actrices of voor mensen die van plan zijn om een speciale gebeurtenis bij te wonen. "Vele beroemdheden doen de behandeling omdat het tijdelijk alle uiterst kleine onvolmaaktheden laat verdwijnen die anders op high-definition TV zichtbaar zouden zijn" zegt Michelle Peck, de zuurstofbehandelaar van Madonna. Dat zou dan ook verklaren waarom Madonna in al haar huizen een zuurstof apparaat heeft staan.

Uit onderzoeken van leveranciers van zuurstofapparatuur blijkt dat de methode in staat is om serums in de diepere huidlagen te krijgen. Maar wetenschappelijk bewijsmateriaal dat aantoont wat de actieve ingrediënten in de huid doen op de langere termijn zijn ons niet bekend. Alhoewel de nieuwe methode zeker in de Verenigde Staten ook heel populair is zijn ook daar nog nauwelijks onafhankelijke wetenschappelijke studies over de doeltreffendheid van de behandeling te vinden.

Gerelateerde berichten