Tijdens een zwangerschap gebeurt er veel met het lichaam van de vrouw in een korte tijd. Door het aanbieden van een zwangerschapsmassage kan je de klant laten ontspannen, rusten en laten genieten van de zwangerschap. De welbekende zwangerschapskwaaltjes zoals pijn in de rug, benen en buik, slapeloosheid en het vasthouden van vocht verminderen door de massage.

Rust in het lichaam

Een zwangerschapsmassage zorgt voor rust in het lichaam van jouw klant. Doordat jij het lichaam aanraakt, ontspant het lichaam. De massage heeft een positieve werking op je klant. Pas de massage aan je klant aan, zo kan je haar de gehele zwangerschapsperiode masseren en laten ontspannen. Raad je klant aan om zich van te voren te douchen, zo openen haar poriën en zijn haar spieren al opgewarmd. Hierdoor is de massage aangenamer voor jezelf als voor je klant.

Masseren

Tijdens de massage masseer je de vrouw in met olie op de blote huid. Bedek lichaamsdelen die niet gemasseerd mogen worden met grote handdoeken. Tijdens de massage lig de klant deels in zijlig, ondersteund door kussens, deels in verhoogde ruglig (half zittend). Er kan gebruik gemaakt worden van een stoel of zitbal waarbij vooral de rug, nek en schouders aangepakt worden.

Onderdelen van vrijwel alle cursussen zijn:

  • Bekkenbodemoefeningen
  • Ademhalingstechnieken
  • Houdingsadviezen
  • Informatie over de bevalling

Pas na drie maanden zwangerschap mag een zwangere vrouw gemasseerd worden, controleer dit altijd. Na de bevalling mag de vrouw vier weken niet gemasseerd worden. De massage werkt het beste bij een verduisterde en verwarmde ruimte. Dit zorgt voor een sfeervolle maar rustige uitstraling, de klant ontspant en jij geeft een betere massage. 

Door zwangerschapsmassages aan te bieden vergroot je je klantenbestand. Er zijn verschillende opties om de technieken van deze specifieke massage te leren. Er zijn verschillende cursussen waarbij je technieken leert en zo snel mogelijk zelf kan uitvoeren. Ga op onderzoek uit en veel succes!

Gerelateerde berichten