Actrice en zangeres Lea Michelle was onlangs de aanstichter van een enorme discussie op social media. Ze postte namelijk een foto van haar gezicht waar haar rondere wangen opvallend afwezig waren. Het verwijderen van buccaal vet is een trend die onder beroemdheden steeds populairder wordt. 

Bij dit type chirurgische ingreep wordt vetmassa naast je jukbeenderen grotendeels verwijderd. Iedereen heeft op deze plek in het gezicht vet, en hoe meer je hebt, hoe ronder je gezicht. Door het weg te halen komen de jukbeenderen meer naar voren en ontstaat er een uiterlijk dat meer high class is. Althans, dat is nu de trend. Deze kan zomaar ineens 180 graden omdraaien naar een trend waar ronde wangen juist als stijlvol worden gezien. 

Filters worden schoonheidstrends

TikTok is een van de aanstichters van deze trend. Het is al een aantal jaar bekend dat veel (jonge) mensen naar de cosmetische chirurg gaan met de vraag of ze op een filter kunnen lijken. In het begin van de corona pandemie was dit bijvoorbeeld een opvallend groeiende trend. Toen was Zoom enorm in opkomst en wilden velen hun gezicht meer laten lijken op een digitale filter van social media. De populaire filters hebben al een tijdje de opvallende eigenschap om de kaaklijn en jukbeenderen sterk te accentueren. Dit zorgt ervoor dat beroemdheden zoals Lea Michelle ingrepen ondergaan zodat ze zonder de digitale filters ook voldoen aan de huidige beauty trends. 

Het ironische aan deze trend is dat filters ontzettend snel kunnen veranderen. Het is dus een never ending trend. Wanneer je eenmaal begint met sleutelen, kun je voor eeuwig doorgaan. De discussie die ontstond vanwege de foto van Lea Michelle ging vooral over de waanzin om anno nu te moeten voldoen aan onrealistische schoonheidsidealen die nooit zullen stoppen. De enige manier om het te stoppen is om zelf uit de rat-race te stappen en je eigen schoonheid van moeder natuur te accepteren.    

Gerelateerde berichten