Als er in de beauty branche een thema is dat al decennia lang aandacht krijgt, dan is het anti-aging. Het antwoord op het geheim om langer te leven met een uitstraling waarmee je juist jonger lijkt, blijft een strijdende zoektocht. Wie als eerste het antwoord hierop heeft, lijkt het nieuwe goud in handen te hebben. Ondanks dat er ook een trend aan het ontwikkelen is waar het juist gaat om een zo natuurlijk mogelijke look, blijft de maakbaarheid van het lichaam en het leven een onderwerp dat de nieuwsgierigheid van velen wekt.

De effecten van veroudering zijn om te keren

Een onderzoek dat begin dit jaar gepubliceerd is in Cell toont aan dat de effecten van veroudering bij muizen om te keren is. De uitkomst van de studie schrijft letterlijk: “Door het epigenoom te manipuleren, kan veroudering vooruit en achteruit worden gedreven.” Ondanks dat het nu alleen nog bij muizen is getest, is het een doorbraak die ongetwijfeld verder zal worden onderzocht.

Levensverlenging dankzij wetenschappelijk advies

De Amerikaanse start-up Tally Health is bijvoorbeeld de strijd aangegaan met veroudering. Het bedrijf heeft als missie om gepersonaliseerd advies te geven over het verlengen van de levensduur. Ze gebruiken hiervoor data. Melanie Goldey, CEO van Tally Health, geeft aan dat het testalgoritme van het bedrijf is ontwikkeld met DNA gegevens van 8000 mensen tussen de 18 en 100 jaar oud. 

Via een wanguitstrijkje zal de leeftijdstest van de klant worden uitgevoerd. In het laboratorium van Tally wordt vervolgens een analyse gedaan om de biologische leeftijd vast te stellen. Deze kan dus anders kan zijn dan de leeftijd die we via de kalender tellen. Vervolgens krijgt deze persoon een leefstijl-advies en worden er supplementen aanbevolen. Elke drie maanden is het mogelijk om opnieuw een test te doen om te onderzoeken of de biologische leeftijd verlaagd is. Een test kost $ 199 per maand. 

Voorafgaand aan de lancering van de start-up die afgelopen februari plaatsvond, had het bedrijf al een wachtlijst van 270.000 personen verzameld. Dit laat opnieuw zien dat anti-aging en levensverlenging een enorme interesse wekt. Wie weet wat de doorbraak van het onderzoek van Cell teweeg gaat brengen in de toekomst…

Gerelateerde berichten