Het tij lijkt te keren. Na jaren van cosmetische chirurgie waarbij o.a. borsten, billen, ogen, neuzen, kaken en buiken op grote schaal zijn verbouwd, is er een misschien wel historisch moment aangebroken. Degenen die namelijk de grootste leiders zijn geweest in deze plastische beauty trends, beginnen uit te spreken dat het een andere kant op zou moeten gaan. Althans, dat lijkt ten minste op het eerste gezicht.

Ik heb het over The Kardashians. Onlangs kwam de trailer uit van hun nieuwste seizoen, waarin woorden zijn gesproken die deze ogenschijnlijke verandering van de trend onderbouwen. Kylie Jenner komt namelijk in beeld en zegt: “We moeten allemaal een groter gesprek voeren over de schoonheidsnormen die we stellen”. Ze vervolgt: “Ik wil niet dat mijn dochter de dingen doet die ik heb gedaan. Ik zou willen dat ik nooit iets had aangeraakt.”

Niet alleen in deze trailer komt het onderwerp ter sprake. Er wordt op grotere schaal ‘gede-cosmetiseerd’, oftewel het ongedaan maken van de cosmetische ingrepen. Faye Winter is een van de deelnemers van Love Island wie begin dit jaar onthulde de fillers uit haar lippen te hebben verwijderd. Ze zei: “Ik had niet door hoe groot ze waren, totdat ik ze zag op TV.” Helaas is het niet zo makkelijk om fillers te verwijderen als het klinkt. Bij Winter werden haar lippen erg rimpelig nadat alles eruit was gehaald, waardoor ze opnieuw een kleine hoeveelheid van 0,5 ml heeft in laten spuiten. Nu is ze wel tevreden.

Omdat de Kardashians het voorbeeld zijn voor velen als het aankomt op het schoonheidsideaal, hebben zij ook in de hand hoe men wereldwijd omgaat met beauty en dus plastische chirurgie. Of zij hier nu wel of niet een andere keuze in zullen gaan maken, vanwege het beauty nieuws uit andere hoeken lijkt het sowieso een andere weg in te slaan. Hoe die nieuwe trend die hierop volgt er precies uit komt te zien is nog onzeker, maar het lijkt erop dat het een meer natuurljk karakter zal gaan hebben.

Gerelateerde berichten