Mindfulness is voor de meesten onder ons geen nieuwe term meer. Bijna iedereen heeft er ten minste wel eens van geproefd. Maar behalve dat het iets is dat men af en toe doet, begint mindfulness net zo gewoon te worden in de dagelijkse routine als tanden poetsen. 

Expert Akash Mehta aan het woord

Akash Mehta is host van de Founded Beauty podcast, en als voormalig manager bij Estée Lauder Companies en Senior Global Digital Manager bij Dior kun je wel stellen dat hij weet wat er speelt in de beauty industrie. Mehta vertelt dat rituelen die helpen bij het verminderen van stress en het cultiveren van een diepere verbinding met jezelf een nieuwe beauty routine is geworden. 

Het is niet zomaar dat we dit massaal als beauty routine beginnen te integreren. Enerzijds speelt natuurlijk het probleem dat we op grote schaal burned-out en depressief zijn. Stress is zowel op als naast de werkvloer erg hoog. Anderzijds is de beauty industrie al een tijdje bezig om hierop in te spelen, en dragen hierdoor bij aan de verdere groei van wellness als beauty-routine. 

Retraites zijn massaal in opkomst

Klinieken en spa’s zien de-stressing als schoonheidsritueel. Sinds de pandemie is er een enorme groei gezien bij retraites. Deze werden toen vooral gedaan onder de noemer ‘staycation’, maar ze zijn niet meer weggegaan. Sterker nog, momenteel wordt de markt van gezondheidsretraites geschat op $ 21 miljard in de US, met een verwachte groei van 7% in het komende decennium. Deze staycation stays dus inderdaad nog voor een tijdje.

Tijdens een retraite ervaar je een diepgaande reis terwijl je op een plek verblijft. Vaak is dit ergens midden in de natuur. Er wordt naar het individu gekeken, wat bijdraagt aan het succes van dit concept. Door naar binnen te keren werk je aan persoonlijke groei, zelfcompassie en zelf-acceptatie. Wanneer je je goed voelt, straal je dit ook uit naar de wereld. Zelfverzekerdheid staat aan de basis van beauty.

Is mindfulness ook al onderdeel van jouw dagelijkse routine? 

Gerelateerde berichten