Beautytrends zijn er wereldwijd. Niet in elk land zijn dezelfde trends actueel, en vanaf een afstand kun je er soms met een andere blik naar kijken. In China is momenteel een nieuwe beauty trend ontstaan onder Generatie Z. Zij dragen sinds deze zomer namelijk een neppe buiknavel. 

De neppe buiknavel

Nadat LiangBuZhengYy met bijna 1 miljoen volgers afgelopen juni een video postte over de fake-belly-button, is de trend direct opgepakt. Ze plaatste een video waarin ze liet zien dat wanneer je een sticker van een buiknavel zo’n vijf cm boven je eigen buiknavel plakt, je benen langer lijken. Om je echte navel te bedekken, kun je een hoge broek dragen. Je kunt voor de zekerheid ook een verband dragen over je echte buiknavel. Als mensen dan vragen waarom je dat hebt, kun je zeggen dat je net een baby hebt gekregen. Aldus LiangBuZhengYy…

Je hebt fans van deze trend, en ook een groep die het ontzettend afkeurt. In dit laatste geval wordt er gesproken over onzekerheid over het lichaam. De fans zeggen dat het bedoeld is voor fun. Maar net zoals met elke beauty trend waarbij je een verandering aanbrengt aan het lijf, zit er vaak een diepere reden aan verbonden. Angst, onzekerheid of ontevredenheid zou dit weldegelijk kunnen zijn. In tegenstelling tot plastische chirurgie is deze trend wel een stuk goedkoper. Voor €0,35 heb je een vel met 16 tijdelijke navel-tattoos. 

Andere beauty trends in China

De afgelopen tijd zijn er meer beautytrends opgedoken onder Generatie Z in China. Er worden onder andere gel pads gedragen op de schouders om het er breder en hoekiger uit te laten zien. Het lijkt een beetje op de jaren 80 schoudervulling maar in plaats van dat het in de kleding zit verwerkt, wordt het nu aangebracht op de huid. In 2020 was het in China de trend om met je handen achter je rug door je buiknavel vast te kunnen pakken, en ook om een foto te maken met een witte a4 voor je taille. Hiermee kun je laten zien wat de afmeting daarvan is. 

Dat dun en lang de kern is van deze beauty trends mag duidelijk zijn. Het komt eigenlijk neer op dezelfde beauty standaarden als hier in het Westen, maar dan met een andere uiting ervan.

Gerelateerde berichten