Er is veel te doen om haardracht dezer dagen. Waar zelfexpressie dankzij make-up al sinds de corona-tijd een exponentiële groei is ondergaan, zien we deze trend nu doorzetten naar haarstyling. De queen van de neon-roots is natuurlijk Billie Eilish. Ondanks dat ze de afgelopen paar jaar afscheid had genomen van de felle kleuren in haar haren, is ze begin augustus weer met volle overtuiging teruggekeerd. Deze keer met neon-rood. Ze plaatste een foto met haar nieuwe haarstijl op Instagram met de daarbij behorende tekst: “Remember me?”. Op het moment van schrijven hebben al 7,5 miljoen mensen dit geliked.

Neon hairstyle bereikt high fashion

Billie Eilish is een trendzetter als het gaat om neon hairstyle. De trend is nu zelfs aangekomen bij high fashion. Heaven by Marc Jacobs is namelijk een samenwerking aangegaan met Bleach London. Dit laatstgenoemde merk is terug te vinden in verschillende salons in de Britse hoofdstad, waar veel gebruik wordt gemaakt van de dip-dye-techniek. Bij deze samenwerking met Heaven by Marc Jacobs vertegenwoordigen ze samen de grunge look uit de jaren ’90. In trendtermen wordt dit ook wel ‘Bold Nostaliga’ genoemd, oftewel ‘gewaagde nostalgie’. 

De kleurencollectie heeft futuristische tinten. Zo zit er bijvoorbeeld ‘Eye-popping pink’ in de collectie, welke een metallic glans heeft, en daarnaast is er nog ‘valantine red’ en ‘electric green’. Deze laatste kleur doet opvallend veel denken aan de neon-groene haarkleur die Billie in begin 2021 nog droeg. 

Nieuw talent: Aya Kuraoka

Maar naast Billie en high fashion, is er ook nieuw talent bezig met het ontwikkelen van gewaagde haartrends. Aya Kuraoka is haarstylist, wie alles behalve mainstream te werk gaat. Haar handschrift is een mix tussen hoffelijke pruiken, neon glitters, en colour-blocking in onder andere de kleuren metallic blauw en futuristisch paars. Waar we punk al eerder terug zagen keren, bevestigt Kuraoka deze trend alleen maar. Al is deze punk trend wel in een surrealistische stijl neergezet. De combinatie die dit helemaal 2023 maakt. 

Gerelateerde berichten