Pedicure opvangschalen
Goed gereedschap is het halve werk, en dat geldt zeker ook in het pedicurevak. Wil je professioneel werken, dan zijn pedicure opvangschalen onmisbaar. In dit artikel lees je alles over het belang van deze schalen en bekijken we waar je op moet letten bij de aanschaf.
De pedicurebehandeling
Als jij als pedicure de voeten van je klanten verzorgt, dan is je belangrijkste instrument de pedicuremotor (ook wel frees genoemd). Met de pedicuremotor behandel je de nagels van je cliënten, frees je eelt weg, etc. Je kunt daarbij gebruik maken van een droogtechniek pedicuremotor of een nattechniek motor. In het eerste geval wordt het bij de behandeling vrijkomende stof weggezogen door luchtafzuiging. Bij de nattechniek zorgt water- of nevelafzuiging voor de opvang van de stofdeeltjes. Welke motor je ook gebruikt, er komt bij een pedicurebehandeling heel wat afval (‘residu’) vrij. Om hier hygiënisch mee om te gaan, maak je als pedicure gebruik van pedicure opvangschalen.
Waarom pedicure opvangschalen
Vanzelfsprekend hecht jij veel belang aan een professionele behandeling van je clientèle. Die professionaliteit komt onder andere tot uiting in de manier waarop je omgaat met hygiëne. Als je afval dat vrijkomt tijdens de behandeling niet op een vakkundige manier opvangt, maakt dat een minder professionele indruk en dat maakt de keuze voor het gebruik van pedicure opvangschalen voor de hand liggend. In de pedicure opvangschalen vang je zonder moeite alle freesresten netjes op. Als je werkt met een nattechniek pedicuremotor, dan vangen de pedicure opvangschalen ook het overtollige water op. Door gebruik te maken van dergelijke schalen, zorg je ervoor dat al het afval op je werkplek blijft, waardoor hygiënisch werken heel eenvoudig wordt.
Te kust en te keur
Pedicure opvangschalen zijn verkrijgbaar in veel vormen, materialen, kleuren en prijsklassen. Het is dus goed om je af te vragen welke eisen jij stelt voordat je investeert in de aanschaf ervan. Pedicure opvangschalen zijn in de handel in hard plastic (kunststof), maar tegenwoordig is er ook een groot aanbod siliconen schalen. Kunststof schalen zijn over het algemeen relatief goedkoop (tussen de 10 en 20 euro), terwijl siliconen pedicure opvangschalen aanzienlijk duurder zijn (tot circa 50 euro).
Welke materiaal kies je?
Met kunststof schalen ben je zoals gezegd voordeliger uit, en als jouw budget niet meer ruimte biedt, is dat een prima keuze. Siliconen opvangschalen zijn echter onbreekbaar, zeer flexibel en zelfs oprolbaar, wat ze (ook) erg geschikt maakt voor ambulant gebruik. Heb je wel de mogelijkheid om wat meer te investeren en kies je voor de duurdere siliconen opvangbakken, let dan ook op de garantie. Leveranciers van duurdere schalen geven 2 tot wel 5 jaar garantie.
De klant is koning
En je klanten dan? Misschien vind je hun comfort uiteindelijk wel van doorslaggevend belang in je keuze met betrekking tot jouw pedicure opvangschalen! Kunststof is hard en voelt koud aan, wat in contact met de voeten voor je klant minder aangenaam is. Silicone is een materiaal dat zacht en relatief warm aanvoelt, hetgeen bijdraagt aan een comfortabelere ervaring. En is een plezierige behandeling nu niet precies wat jij je klanten wilt bieden?